Skaičiuojami nauji elektros tarifai

Elektros tiekimo bendrovės „Lietuvos energija”, „Rytų skirstomieji tinklai” ir VST baigia skaičiuoti naujus elektros kainų viršutinių ribų tarifus. Jos iki rugsėjo turi pateikti Valstybinei kainų ir energetikos komisijai skaičiavimus, kokios ateinančius trejus metus turėtų būti maksimalios elektros kainų ribos. Pagal jas bus nustatomi ir nuo kitų metų įsigaliosiantys tarifai vartotojams.

„Elektros perdavimo tarifas turėtų padidėti apie 1 centą už kilovatvalandę (kWh). Mat iki šiol nustatant „Lietuvos energijos” tarifus Kainų komisija neleido skaičiuoti amortizacinių atskaitymų nuo realios bendrovės turto vertės. Dabar „Lietuvos energija” teiks komisijai skaičiavimus atsižvelgdama į didesnę vertę”, – „Verslo žinioms” aiškino ūkio ministras Vytas Navickas. Jo teigimu, tai daryti verčia artėjantis bendrovės susiliejimas su „Rytų skirstomaisiais tinklais” ir VST.

Pastarosios nekomentuoja, kokie siūlymai dėl viršutinės kainų ribos bus pateikti Kainų komisijai. Pasak V. Navicko, už skirstomųjų tinklų paslaugas vartotojams nuo kitų metų pradžios teks mokėti brangiau.

Elektros gamybos kainos irgi kils, tačiau pagrindinės gamintojos Ignalinos AE tarifas šiemet greičiausiai nebus peržiūrėtas. Šiluminių elektrinių gaminama elektra brangs dėl dujų kainų kilimo – jų gaminama energija gali brangti apie 5 procentus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.