Į žvėrių vietą taikosi žmonės

Kaune vėl sklando idėjos, kad Lietuvos zoologijos sodą reikėtų iškeldinti į kitą vietą, rašo „Kauno diena”.
Beveik 16 hektarų ploto parke įsikūręs žvėrynas galėtų virsti patraukliu gyvenamuoju rajonu. „Kauno dieną” pasiekė informacija, kad kai kurie miesto verslininkai domisi, ar nebūtų įmanoma iškelti 1938 metais įkurtą Zoologijos sodą į miesto pakraštį, o jo vietoje statyti namus.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas tikino nežinąs, kas domisi galimu Zoologijos sodo perkėlimu.

„Esu girdėjęs apie tokius siūlymus, bet kol kas į mane niekas nesikreipė su konkrečiu planu”, – kalbėjo A.Keserauskas.

Kauno miesto savivaldybės Plėtros programų skyriaus vedėjas Saulius Lukošius neatmetė galimybės, kad galbūt verslininkai iš tikrųjų domisi itin patrauklia teritorija, kurioje galima būtų vystyti statybas, bet žvėryno iškėlimas kainuotų, jo žodžiais, „didelius pinigus”.

Kauno ąžuolyne esantis žvėrynas juridiškai pavaldus ne savivaldybei, o Kauno apskrities viršininko administracijai. Apskrities viršininkas Romualdas Morkevičius tikino, kad negali būti nė kalbos apie Lietuvos zoologijos sodo iškėlimą.

Vienintelį Lietuvoje žvėryną Vyriausybė kasmet dotuoja maždaug 2,2 mln. litų. Kaimyninių šalių – Lenkijos, Latvijos bei Estijos zoologijos sodai iš valstybės gauna maždaug 8-10 mln. litų, tai yra 4 kartus daugiau nei Kauno.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

3 atsiliepimai į "Į žvėrių vietą taikosi žmonės"

  1. jolanta

    Tik Kauno asilo beretes taip ir gali sugalvoti,pas Kauno valdzia nieko svento nera,jie ir savo motina uz lita parduotu,o utele uz centa per miesta pergintu

  2. janina

    Asilu kompanija,tas kas nori taip padaryti,juos pacius reikia i zoologijos soda uzdaryti,kad juos sernas uz bulviu maisa …:)

  3. Gintare

    manau tu, kurie sugalvojo sita nesamone, paciu vieta yra zoologijos sode 🙄

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.