Su motinos laišku nuteistajam atsiųsta ir kvaišalų

Tikrindami vienam nuteistajam atsiųstą laišką Alytaus pataisos namų pareigūnai aptiko, kaip įtariama, narkotines medžiagos – apie pusę gramo aguonų ekstrakto. Kvaišalai buvo paslėpti po prie atviruko priklijuota polietileno skiaute.
Rugpjūčio 27ąją pataisos įstaigos pareigūnai iš pašto atgabeno nuteistiesiems adresuotą korespondenciją. Cenzūruoti (skaityti) nuteistųjų laiškus liautasi maždaug prieš devynerius metus. Tačiau laiškus pareigūnai tikrina – nuteistųjų akivaizdoje jie atplėšiami, apžiūrima, ar nėra ko nors neleistino. Ne taip jau reti atvejai, kai tokiu būdu persiunčiami kvaišalai – jų aptinkama netgi po pašto ženklais, atvirukuose.
Sprendžiant iš atgalinio adreso, nuteistasis Saulius M. gavo laišką iš mamos. Atplėšus voką buvo rastas ne tik laiškas, bet ir atvirukas. Jame nebuvo užrašyta nė vieno žodžio, užtat aptikta priklijuota polietileno skiautė. Įtariama, kad rudai išterliotame polietilene yra aguonų ekstrakto. Jo buvo nedaug, apie pusę gramo.
Iš Ukmergės išsiųstą laiškas su kvaišalais turėjo pasiimti nuteistasis 34 metų Saulius M. Klaipėdoje ir Ukmergėje gyvenęs vyriškis teistas penkis kartus. Šį kartą jis už grotų atsidūrė dėl plėšimo ir svetimo turto sunaikinimo. Už tai Klaipėdos miesto apylinkės teismas jam skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę, kuri turėtų baigtis 2009-ųjų gruodį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.