Lietuva į derybas dėl dujų kainų gali įtraukti kitas ES šalis, teigia G.Kirkilas

Lietuva dėl naujų gamtinių dujų kainų su Rusijos „Gazprom” gali bandyti derėtis kartu su kitomis Europos Sąjungos (ES) šalimis.
„Mes turime galimybę įtraukti ir kitas Europos Sąjungos šalis, nes ne vien tik mums tokios kainos gresia. Vienai Lietuvai derėtis tokiu atveju nebūtų lengva”, – Žinių radijui sakė G.Kirkilas.

Jis patvirtino neturintis jokios oficialios informacijos, kiek dujų kainos galėtų kilti.

„Čia dar yra neoficiali informacija, kuri šiek tiek kelia nerimą. Aš manau, kad gerai, kad mes iš anksto rūpinamės įsivaizduodami, kokia maždaug pas mus yra situacija Lietuvoje, kokia yra rinkoje apskritai. Neoficiali informacija ir atsiranda vienokia ar kitokia dėl to, kad tai būna tarsi pradinė zondavimo pozicija”, – sakė premjeras.

G.Kirkilo neoficialiomis žiniomis, pasak spaudos, tūkstantis kubinių metrų gamtinių dujų Lietuvai nuo kitų metų pradžios gali kainuoti 312-320 JAV dolerių, arba apie 60 proc. daugiau nei šiemet (dabar jos kainuoja apie 190 dolerių). Tačiau neatmetama, kad kaina gali būti mažesnė.

Lietuvos žiniasklaida remiasi prieštaringais duomenimis – cituoja neva gautus „Gazprom” laiškus, arba tikina, kad kol kas jų niekas nėra gavęs.

„Gazprom” jau prieš kelerius metus yra paskelbęs, kad nuo 2008 metų dujos Lietuvai kainuos tiek pat, kiek moka, pavyzdžiui, Vokietija, atėmus transportavimo išlaidas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.