Vyks pirmosios tarptautinės automodelių varžybos „Vilniaus taurė 2007″

Šį savaitgalį Vilniuje vyks pirmosios tarptautinės radijo bangomis valdomų automodelių varžybos „Vilniaus taurė 2007”. Rugsėjo 2 d. numatytame renginyje varžysis automodelių vairuotojai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

„Renginio metu ir dalyviai, ir žiūrovai pajaus tikrą adrenalino skonį ir svaiginantį lenktynių azartą. Tai paprasčiausias būdas įsitraukti į žiedinių lenktynių sūkurį ir daugiau sužinoti apie automobilius, suprasti technikos veikimo principus”, – apie renginį pasakoja vienas iš jo organizatorių Robertas Daskevičius, automobilių klubo „Tai Realu” prezidentas. „Siekiame vienyti automodelių mėgėjus, populiarinti šį sportą”, – priduria Evaldas Urbonas, Lietuvos radijo bangomis valdomų automodelių sporto asociacijos prezidentas.

Forum Palace automobilių stovėjimo aikštelėje vyksiančiame renginyje automodelių vairuotojai varžysis dvejose klasėse: vidaus degimo varikliais ir elektra varomų automodelių. Pirmojoje klasėje susirungs 18, antrojoje – 16 dalyvių. Iš viso renginyje varžysis 34 dalyviai, beveik pusė jų – svečiai iš Latvijos ir Estijos.

Renginio organizatoriai žada, kad pats įspūdingiausias bus vidaus degimo varikliais varomų modelių finalinis važiavimas, truksiantis pusę valandos. „Jo metu dalyviai mažiausiai penkis kartus turės užsukti į „Battery+” papildymo zoną, kur reikės pasipildyti degalų atsargas, pasikeisti nusidėvėjusias padangas – tai primena tikrus „Formulės 1″ važiavimus”, – pasakoja R.Daskevičius.

Daug dėmesio organizatoriai skirs varžybų trasai įrengti. Visų pirma, bus paisoma automodelių saugumo, po ilgų tiesiųjų įrengiamos papildomos apsaugos zonos, kad automodeliai neatsitrenktų į trasą ribojančius bortus ir nesulaužytų modelių. „Taip pat užtikrinsime, kad nebūtų galima kirsti posūkių ir taip išlošti svarbių sekundžių, visur įrengsime atitvarus”, – priduria jis.

Žiūrovai ne tik galės stebėti automodelių kovą dėl kiekvieno rato ir sekundžių dalių, bet ir patys įsijungti į renginį. „Organizuosime „HP” fotografijų konkursą: žiūrovas, nufotografavęs ir į atnešęs įspūdingiausią automodelio nuotrauką galės laimėti „HP” spausdintuvą. Nuotraukas bus galima atsispausdinti iškart vietoje, renginio metu”, – susirinkusiųjų sirgti už automodelius lauksiančias staigmenas išduoda R.Daskevičius.

„Vilniaus taurės” kvalifikaciniai automodelių važiavimai prasidės rugsėjo 2 d. 11 val., finalinių važiavimų startas numatytas 14.30 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.