„Bohemos“ garsai vėl užlies Vilnių

Spalio 2, 3, 4, 6 ir 7 dienomis Vilniaus Kongresų rūmų repertuare – dar penki, praėjusiais metais neįtikėtino populiarumo sulaukusios, Dalios Ibelhauptaitės režisuotos G. Puccini operos „Bohema” spektakliai. Nepaisant sudėtingo daugelio atlikėjų kelionių grafiko, publiką sužavėjusias jaunosios kartos Lietuvos operos žvaigždes bus vėl galima pamatyti kartu. Praėjusį teatro sezoną „Bohema” tapo populiariausiu šalies spektakliu, kuris buvo parodytas rekordiškai daug – 20 kartų. Lietuvoje aplankyti „Bohemą” panoro net 20 000 žmonių.
„Norime suteikti progą nesenstantį Giacomo Puccini šedevrą išgirsti ir pamatyti visiems, kurie dar nespėjo to padaryti praėjusiais metais. Teko išgirsti priekaištų, kad net sostinėje gyvenantys pažįstami tuomet tiesiog negavo bilietų. Į sceną sugrįžtame pasiilgę vieni kitų, pailsėję, su nauju įkvėpimu”, – sakė operos režisierė D. Ibelhauptaitė.
Belaukiant naujų „Bohemos” spektaklių, rugpjūčio 31-osios vakarą Katedros aikštėje ir buvę „Bohemos” spektakliuose, ir jų nematę galės išvysti įspūdingiausius Dalios Ibelhauptaitės režisuotoms operoms „Bohema” ir „Kaukių balius” Juozo Statkevičiaus sukurtus kostiumus, įkūnijančius penktojo praėjusio amžiaus dešimtmečio Paryžiaus dvasią. Kostiumus demonstruos ne profesionalūs modeliai, o už aktorinį meistriškumą nemažai pagyrų sulaukę „Bohemoje” dainuojantys Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro choristai.

Šis šou – originalaus „Sostinės dienų” proga rengiamo madų, muzikos, šviesos ir lazerių projekto „Garsų kaukės” dalis. Renginio metu skambės ir minėtų operų fragmentai, o taip pat gros vilniečių mėgstamos grupės „Pieno lazeriai”, „Happyendless DJ Team” bei sparčiai kylantis e-muzikos kolektyvas „Fusedmarc”. Progresyvios jaunimo muzikos kolektyvai žada dar negirdėtą staigmeną – šiuolaikišką Puccini kūrinių interpretaciją.

Pasak „Bohemos” režisierės, nuo pat premjeros praėjusį rudenį ši opera sulaukė netikėtai didelio jaunų žmonių susidomėjimo. „Todėl dalyvaudami mokslo metų pradžios šventėje tikrai nesijausime nežinomi ar neatpažįstami. Paauglių dėmesys šiam kūriniui džiugina ir jaudina. Tikiuosi, kad „Bohema” jiems padės atverti duris į kitas operas, o galbūt ir klasikinę muziką apskritai. Pagaliau, kodėl gi nepradėjus nuo kostiumų?”, – sakė ji.

„Kaukių balius” – pirmasis bendras D. Ibelhauptaitės, G. Rinkevičiaus ir J. Statkevičiaus darbas Lietuvoje. Prieš šešerius metus pastatytas spektaklis vis dar sutraukia pilnas sales žiūrovų Vilniaus Operos ir Baleto teatre. Šiemet pasirodymu Katedros aikštėje „Kaukių balius” pradeda paskutinį savo sezoną. Tuomet, kai buvo statomas, šis spektaklis buvo sutiktas gana kontraversiškai, tačiau per visą savo gyvavimo laikotarpį sulaukė itin didelio publikos dėmesio dėl išsiskirtinio vizualumo ir neįprastos fantazijos.
Bilietai į papildomus „Bohemos” spektaklius platinami per „bilietai.lt” sistemą ir Vilniaus kongresų rūmų kasoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.