Čempionų lygos kvalifikacinės varžybos baigėsi Čekijos klubo sensacija

UEFA Čempionų lygoje trečiadienį sužaidus dvylika trečiojo etapo mačų beveik baigėsi kvalifikacinės varžybos, kurios išaiškino grupių etape žaisiančias komandas. Sensaciją pateikė čekų „Slavia” klubas, kuriam antrą kartą pavyko įveikti olandų „Ajax” ir pirmą išsikovoti kelialapį į pagrindinį lygos turnyrą, „Celtic” tik po baudinių serijos palaužė „Spartak” su Ignu Dedura, „Shaktar” mače su „Salzburg” išsigelbėjo tik rungtynių pabaigoje, o visose kitose dvikovose užtikrintas pergales šventė favoritai.

Prahos „Slavia” jau buvo pateikusi sensaciją įveikdama Amsterdamo „Ajax” išvykoje, tačiau čekų klubui dar reikėjo atsilaikyti prieš garsų varžovą savo aikštėje. „Slavia” mačo pradžioje ne tik atsilaikė, bet dar ir padididino savo pranašumą, kai 22 minutę tiksliu smūgiu po perdavimo iš krašto pasižymėjo Stanislavas Vlčekas.

Vis tik neilgai trukus rungtynių rezultatą išlygino „Ajax” urugvajietis Luisas Suarezas, ir „Slavia” teko atlaikyti didelį varžovų spaudimą – ypač pasižymėjo čekų klubo vartininkas Martinas Vaniakas, kuriam pavyko atremti pavojingus Klaaso Jan Huntelaaro ir Jaapo Stamo smūgius galva.

Čekai apsigynė ir likus porai minučių iki mačo pabaigos galutinai nokautavo varžovus, nes dar kartą pasižymėjo S.Vlčekas. „Slavia” įveikė keturiskart Europos čempioną „Ajax” ir pirmą kartą klubo istorijoje pateko į Čempionų lygos grupių etapą.

Nedaug trūko ir garsiojo italo Giovanni Trapattoni treniruojamam „Salzburg”, kuris pirmajame mače Austrijoje buvo įveikęs Donecko „Shakhtar”, o atsakomosiose rungtynėse Ukrainoje jau penktą minutę po tikslaus Remo Meyerio smūgio galva pelnė antrą įvartį.

Tačiau po keturių minučių „Shakhtar” legionierius iš Italijos Cristiano Lucarelli išlygino rezultatą, tuo tarpu pergalę ukrainiečiams mačo pabaigoje nulėmė du po keitimo aikštėje pasirodę žaidėjai – po pražangos prieš C.Lucarelli meksikietis Nery Castillo realizavo 11 metrų baudinį, o likus trims minutėms po pastarojo perdavimo trečią ir „Shakhtar” naudai dvikovą persvėrusį įvartį įmušė brazilas Brandao. „Salzburg” patyrė dramatišką nesėkmę ir užleido vietą grupių etape „Shaktar” klubui.

Atkakliausiai, kaip ir galima tikėtis vos ištraukus trečiojo etapo burtus, susiklostė Glazgo „Celtic” ir Maskvos „Spartak” susitikimas. Po lygiosiomis 1-1 pasibaigusių rungtynių Rusijoje „Celtic” buvo geresnėje pozicijoje, tačiau pirmajame kėlinyje Škotijos čempionams šypsojosi fortūna, nes 24 minutę 11 metrų baudinį bandęs realizuoti Romanas Pavliučenka pataikė į virpstą, o po trijų minučių Glazgo klubą į priekį išvedė australo Scotto McDonaldo įvartis.

Vis dėlto prieš pat pertrauką pats R.Pavliučenka ištaisė savo klaidą ir po kampinio tiksliu smūgiu rezultatą išlygino. Antrajame kėlinyje šeimininkai daugiau atakavo ir likus penkios minutėms iki pagrindinio laiko pabaigos „Spartak” futbolininkai atsidūrė dešimtyje, nes už pražangą prieš Janą Vennegoorą of Hesselinką iš aikštės buvo pašalintas Martinas Stranzlas.

Maskviečiams teko stiprinti gynybą ir 88 minutę aikštėje pasirodė gynėjas iš Lietuvos Ignas Dedura. Jam pavyko kartu su komandos draugais išsaugoti rezultatą ir per pratęsimą, nors Radoslavui Kovačui baudos aikštelėje sužaidus ranka šansą įmušti 11 metrų baudinį ir turėjo J.Vennegooras of Hesselinkas, kurio muštas kamuolys pataikė į skersinį.

Nugalėtoją lėmė 11 metrų baudinių serija ir „Celtic” komandoje nepasižymėjo Shunsuke Nakamura, tačiau Glazgo ekipą išgelbėjo „Spartak” saugų Jegoro Titovo ir Maksimo Kaliničenkos smūgius atrėmęs vartininkas Arturas Boručas. „Celtic” laimėjo seriją 4-3 ir pateko į grupių varžybas.

Po pirmųjų trečiojo etapo rungtynių intriga taip pat dar buvo mače tarp Bukarešto „Steaua” ir Borisovo BATE, tačia rumunai namuose įtikinamai nugalėjo baltarusius rezultatu 2-0 ir antrą sezoną iš eilės rungtyniaus pagrindiniame turnyre.

Kitose porose vietas Čempionų lygos grupių etape pergalėmis užsitikrino antras ukrainiečių klubas Kijevo „Dinamo”, turkų sostinės Stambulo „Besiktas” ir „Fenerbahce”, vokiečių Brėmeno „Werder,” portugalų Lisabonos „Benfica”, ispanų „Valencia”, norvegų Trondheimo „Rosenborg” ir anglų Londono „Arsenal”.

Tiesa, trečiasis kvalifikacinis etapas dar visiškai nesibaigė, nes dėl futbolo pasaulį sukrėtusios ispano Antonio Puerta mirties rungtynės tarp „Sevilla” ir Atėnų AEK buvo atidėtos, tačiau Ispanijos klubas po pirmųjų rungtynių yra įgijęs solidžią dviejų įvarčių persvarą.

Čempionų lygos grupių etapo burtai bus traukiami ketvirtadienį 19 valandą Monake, o varžybos prasidės rugsėjo 18 dieną ir baigsis gruodžio 12-ąją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.