Gelbėtojai baigė sezoną

Po audringo sezono Palangos valdžia jau suka galvas, kaip paplūdimiuose užtikrinti saugumą kitą vasarą.

Vakar vykusiame pasitarime valdininkai prakalbo, jog reikėtų panaikinti vietinę gelbėjimo tarnybą. Anot jų, Palangos ir Šventosios paplūdimiuose poilsiautojais turėtų rūpintis konkursą šioms paslaugoms teikti laimėjusi privati įstaiga.

Galutinį sprendimą planuojama priimti spalio mėnesį.

„Gelbėtojai reikalingi tik vasarą. Laikyti 14 etatų žiemą nenaudinga. Gelbėtojams mokamos algos, o ne sezono metu darbo nėra. Už sutaupytus pinigus galėtume nupirkti daugiau jiems reikalingos technikos”, – sakė kurorto mero pavaduotojas Rimantas Garolis.

Šią vasarą Palangos paplūdimiuose budėjo konkursą šioms paslaugoms teikti laimėjęs Palangos vandens motociklų sporto klubas.

Klubo atstovas Arūnas Pocius tvirtino, jog sezonas nebuvo lengvas. Poilsiautojų kurorte lankėsi daug, o jūra buvo kaip niekada audringa.

Palangoje šią vasarą nuskendo du žmonės, išgelbėti 38 poilsiautojai. Pasitaikydavo dienų, kai gelbėtojai iš jūros traukdavo net po 17 žmonių.

Daugiausiai skendimų – net 23 – užregistruota prie Palangos tilto.

Neatsargiausi jūroje buvo atvykėliai iš kitų Lietuvos miestų. Skendo ir 9 užsieniečiai.

Palangoje šią vasarą pirmąkart buvo atsisakyta nuolat pliažuose dirbančių medikų. Dėl to didelių sunkumų nekilo. Greitoji pagalba į paplūdimį kviesta 72 kartus. Jai perduoti 27 asmenys.

„Kai atvykdavome, nukentėjusiesiems pirmoji pagalba jau būdavo suteikta. Šiemet pirmą kartą gelbėtojai ir medikai dirbo kaip viena komanda”, – sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos sveikatos centro vadovas Juozas Jankauskas.

Nerami vasara buvo ir Šventosios gelbėtojams. Jie išgelbėjo 80 žmonių. Daugiausiai Šventojoje skendo Vilniaus rajono gyventojai. Jų amžius – nuo 12 iki 60 metų.

Palangos gelbėjimo stoties viršininkas Jonas Vigelis pasakojo, jog šią vasarą nuskendusių žmonių Šventojoje nebuvo. Jūra į krantą išmetė tik vyro, kurį, kaip įtariama, ištiko infarktas, lavoną. Dėl ligos mirė ir paplūdimyje laiką leidusi moteris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.