Naujasis garso bei vaizdo grotuvas „Creative ZEN“ dydžiu prilygs mokamajai kortelei

Pasaulinė įrangos skaitmeninėms pramogoms kūrėja „Creative” pagamino mokamosios kortelės dydžio muzikos grotuvą „Creative ZEN” su 6,35 cm įstrižainės spalvotu ekranu ir dar talpesne atmintine. Naujasis grotuvas taip pat skirtas ir vaizdo klipų bei nuotraukų peržiūrai.

Tai pirmasis „Creative” grotuvas, kuriuo galima klausytis muzikos AAC formatu: naujajame grotuve telpa iki 4 tūkstančių dainų, perkeltų iš kompaktinių plokštelių naudojantis „iTunes” programine įranga. Be to, juo galima groti ne tik MP3 ir WMA formatų dainas, bet ir įrašus, atsisiųstus iš interneto muzikos parduotuvės „iTunes”. Oficialiai naujasis grotuvas bus pristatytas jau rugpjūčio 31 dieną Vokietijoje prasidėsiančioje parodoje „IFA”, o Lietuvos parduotuvėse pasirodys rugsėjo pabaigoje.

„Kompaktiškasis Creative ZEN” grotuvas pirmiausia dėmesį patraukia dideliu spalvotu ekranu, suteikiančiu galimybę mėgautis kokybiškais vaizdo įrašais”, – sako „Creative” valdybos pirmininkas ir vykdomasis direktorius Sim Wong Hoo (Simas Vongas Hu). Jo teigimu, naujojo grotuvo ekrano dydis prilygsta populiariojo „ZEN Vision:M” ekranui, tačiau pats grotuvas yra žymiai mažesnis, lengvesnis ir plonesnis.

Net 6,35 cm (2,5 colio) „Creative ZEN” ekranas atkuria 16,7 mln. spalvų, o naujas patobulintas meniu suteikia galimybę grotuvo ekrane matyti daugiau informacijos. Per integruotą „SecureDigital” (SD) tipo atminties kortelių lizdą galima į grotuvą lengvai įkelti nuotraukas, filmuotus vaizdus ar muziką iš kompiuterio ar skaitmeninio fotoaparato atminties kortelių.

Kompaktiškame „Creative ZEN” naudojama trijų tipų – 4, 8 ar 16 GB – vidinė atmintinė, kurioje tilps atitinkamai iki 2, 4 ar 8 tūkstančių dainų. Grotuve taip pat yra radijo imtuvas su 32 programuojamomis FM stotimis, balso įrašymo funkcija bei užduočių kalendorius, suderinamas su programos „Microsoft Outlook” kontaktais, užduotimis ir kalendoriumi. „Creative Zen” taip pat palaiko skirtingus video failų formatus (įskaitant „MPEG-4”, „DivX”, „XviD” ir WMV). Su įkrauta grotuvo baterija vaizdo įrašus be pertraukos galima žiūrėti iki 5 valandų, o muzikos klausytis – net iki 25 valandų.

Naujasis „Creative ZEN” pristatomas kartu su įvairiais priedais, tarp kurių – odiniai, skaidrūs ir prie žasto tvirtinami dėklai, spalvoti – raudoni, mėlyni ir juodi – grotuvo dangteliai, universalus adapteris su skirtingais kištukų tipais, tinkančiais įvairiose šalyse bei apsauginė plėvelė ekranui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.