Palangos paplūdimių priekrantė nesulaukia smėlio.

Viską niokojantys vandalai nepagaili ir vaikų darželių.

Lopšelis-darželis „Papartėlis” rugsėjo 1-ąją pasitiks subjaurotomis sienomis. Naktį iš pirmadienio į antradienį jos buvo išrašinėtos keiksmažodžiais.

Tik ką baigė remontą

„Kai išvydome tokį vaizdą, nusviro rankos. Pirmadienį buvo baigtas fasado remontas. Dabar raudonais dažais subjaurotos sienos ir langai atrodo šiurpiai. Nebeturime sveikatos ir jėgų iš naujo remontuoti, – patys su šeimomis viską tvarkėme, ruošėmės rugsėjo 1-ajai. Stengėmės vaikus ir jų tėvelius nudžiuginti atsinaujinusiu pastatu”, – pasakojo „Papartėlio” direktorė Irena Martinkienė.

Įtaria paauglius

Darželio teritorijoje kiekvieną vakarą renkasi paaugliai. Anot direktorės, nors ir pasamdyta saugos firma „Falc Security”, kad „Papartėlis” būtų prižiūrimas, nekviesti svečiai išdarinėja ką tik nori.

Pasak I.Martinkienės, galima įsivaizduoti, kokios orgijos čia vyksta vakarais, kai susirenka gaujos nepilnamečių.

„Mes patys nebeįstengiame kovoti – jų čia būna iš tiesų daug. Paaugliai pasiekia net ir antrąjį aukštą, matyt, lipa stogais”, – įtarė direktorė.

Yra buvę, kad jie išdaužė net aštuonis langus. Pastarąjį kartą lopšelis-darželis nusiaubtas gegužės mėnesį, kai buvo išdaužtos plastikinės durys.

Kaltininkai iki šiol nerasti ir nenubausti.

Žala – didelė

„Materialinės žalos saugos tarnyba neatlygina. Sutartis su šia firma baigiasi rugpjūčio pabaigoje. Jau rugsėjį mus saugos kita saugos firma”, – informavo pašnekovė.

Pasak „Papartėlio” direktorės, pinigų neskiriama, o vandalų žala padaroma didelė.

„Už tuos pinigus, už kuriuos galėjome nupirkti stalų, puodų, ar suremontuoti patalpas, turėsime vėl tvarkyti fasadą”, – tvirtino I. Martinkienė.

Bejėgiai prieš vandalus

Švietimo įstaigų ūkio tarnybos viršininkė Violeta Gimbutienė mano, kad „Papartėlio” nuniokojimas nėra tokia jau didelė problema palyginti su lopšelyje-darželyje „Giliukas” kilusiu gaisru.

„Papartėlis” gali gyvuoti, o „Giliuką” juk reikia netrukus atidaryti. Esame bejėgiai prieš vandalus. Šiandien subjaurojo vieną pastatą, rytoj – kitą”, – pasakojo V.Gimbutienė.

Anot viršininkės, saugos firmų yra daug, tačiau pasirinkimo nėra. Buvo skelbtas konkursas, bet didelio susidomėjimo niekas nepareiškė.

„Samdėme tokią saugos firmą, kuri saugotų vidaus patalpas. Tam, kad prižiūrėtų dar ir teritoriją, reikia labai daug lėšų. Būna, kad vandalai sulanksto turėklus, sulaužo pavėsines. Labai skaudu, kai taip nutinka, tačiau kol kas prošvaisčių, jog kas nors pasikeis nematyti”, – kalbėjo pašnekovė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.