Naujieji mokslo metai mokiniams naujovių gausos neatneš

Naujieji mokslo metai mokiniams neatneš naujovių gausos, bet pasitiks meninėmis bei socialinėmis akcijomis.
Rugsėjo 1-ąją į pusantro tūkstančio mokyklų suolus sės 470 tūkst. mokinių, iš jų 35 tūkst. eis į pirmą klasę. Šiemet pirmokų bus dviem tūkstančiais mažiau nei praėjusiais metais.

Kaip pranešė Švietimo ir mokslo ministerija, vienas svarbiausių šių metų tikslų – mokykloje užkirsti kelią smurtui bei patyčioms. Švietimo ir mokslo ministrės sudaryta darbo grupė siūlo įdiegti mokyklose ir jų prieigose specialias apsaugos priemones – įrengti vaizdo stebėjimo kameras, aptverti mokyklos teritorijas.

Specialistai taip pat siūlo teikti pedagoginę psichologinę pagalbą, stiprinti krizinių situacijų valdymą, švietimo specialistų kompetenciją, ugdyti vaikų gyvenimo ir socialinius įgūdžius, stiprinti tėvų atsakomybę už savo vaikų priežiūrą.

Šių metų rugsėjo 1-ąją prasideda Švietimo ir mokslo ministerijos projektas „Mokykla be uniformos”, kurios metu mokiniai kurs filmą apie savo mokyklos gyvenimą, save, apie santykius su draugais bei mokytojais.

Mokiniai patys rašys filmo scenarijų, jį režisuos – iš 7 įdomiausių filmų bus sukurtas vienas jungtinis filmas, kurį žiūrovai galės išvysti kino teatruose kitą pavasarį.

Tikimasi, kad projektas, kurį globoja režisierius Arūnas Matelis bei video filmo režisierė Giedrė Beinoriūtė, sutelks visus mokyklos bendruomenes narius draugiškesnių, pagarbesnių santykių kūrimui, prisidės prie saugesnės mokyklos puoselėjimo.

Vienuoliktose klasėse nuo šių mokslo metų pradedamas įgyvendinti patobulintas mokymo modelis – mokymas bus individualizuojamas, nebeliks skirstymo į profilius. 60 proc. ugdymo turinio bus visiems vienodai privaloma, o kita dalį mokiniai rinksis laisvai, atsižvelgdami į tai, ką jie planuoja studijuoti ateityje.

Tikimasi, kad taip mokiniai įgaus daugiau pasirinkimo laisvės bei galės geriau pasirengti egzaminams, sumažės jų mokymosi krūviai.

Mažieji mokinukai pradės anksčiau mokytis užsienio kalbų – nuo kitų metų rugsėjo bus įvedamas privalomas užsienio kalbų mokymas nuo 2 klasės. Šie mokslo metai bus skirti aktyviam kalbų mokymosi pasirengimui.

Pavasarį brandos egzaminai bus organizuojami taip pat kaip ir praėjusiais mokslo metais, tam tikrų pakeitimų gali sulaukti tik dabartiniai vienoliktokai 2009-aisiais metais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.