Pasaulio kompiuterinių žaidimų finale varžysis ir žaidėjas iš Vilniaus

Savaitgalį Taline vykusiame Pasaulio kompiuterinių žaidimų (World Cyber Games, WCG) Baltijos šalių čempionate išaiškinti geriausi regiono kompiuterinių žaidimų žaidėjai. Devyni žaidėjai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, kuriems pavyko iškovoti pirmąsias vietas, laimėjo čempionatų organizatorės „Samsung” dovanas ir garbę atstovauti Baltijos šalims 2007 m. WCG čempionato finale Sietle (JAV).

Tarp kelialapius į pasaulio finalą iškovojusių sportininkų šiais metais tik vienas lietuvis – šešiolikmetis Romanas Rimkus iš Vilniaus nugalėjęs konkurentus „Warcraft” žaidime. „Į šias varžybas važiavau nugalėti”, – paklaustas sakė ryžto nestokojantis R.Rimkus.

Dar vienas lietuvis Kristijonas Barisas iškovojo antrąją vietą žaisdamas „Starcraft”. Lietuviams priklauso ir trys prizinės trečiosios vietos: penkių vaikinų komanda iš Kauno „oLa” tretieji buvo „Counter Strike” žaidime, panevėžietis Eimantas Rutkauskas liko trečias tarp „Fifa” žaidėjų, „Warcraft” labiausiai iš lietuvių sekėsi broliams Rimkams: Romanui nusileidęs vyresnysis brolis Rimas liko trečiasis.

Labiausiai šiais metais čempionate sekėsi latviams. Baltijos šalims finale atstovaus net 3 šios šalies žaidėjai: pasaulio finale jau dalyvavęs ir į geriausiųjų penketuką papuolęs „Need for speed” žaidėjas Aleksandrs Kirhenšteins, „Fifa” žaidėjas Andrejs Titovs ir Andrejs Kalnins, konkurentus nugalėjęs „Starcraft” žaidime. Tarp nugalėtojų yra ir žaidėjai iš Estijos – tai „Counter-strike” žaidėjų komanda „synck”.

WCG varžybas Baltijos šalyse inicijuoja pasaulinė WCG žaidynių partnerė „Samsung Electronics”. Projektą įgyvendina organizatoriai iš Latvijos „ProGames”.

Pirmųjų vietų nugalėtojai su geriausiais pasaulio žaidėjais WCG 2007 finale Sietle (JAV) varžytis spalio 3-7 dienomis.

Aukščiausias vietas iki šiol WCG pasauliniuose finaluose yra pavykę pasiekti latviams. Latvijos sportininkams du kartus pasisekė patekti į stipriausių penketuką. 2004 metais WCG finale San-Franciske (JAV) komanda „eclipse” užėmė penktą vietą „Counter-Strike 1.6” žaidime. 2005 metais Singapūre „Need for Speed” žaidėjas A.Kiršteins taip pat finišavo penktas.

Planuojama, jog finale dalyvaus daugiau nei 700 žaidėjų iš 70 pasaulio šalių. Be medalių ir atminimo prizų, žaidėjai pasidalins 500 000 JAV dolerių prizinį fondą. Finalas vyks garsiame Sietlo futbolo stadione Qwest Field, kuriame yra 67 000 vietų žiūrovams. Tai ne pirmas kartas, kai kompanija „Samsung Electronics” WCG finalus rengia garsiuose sporto kompleksuose. (Pernai finalas vyko legendinėje Monzos trasoje, Italijoje). Tokios vietos pasirenkamos siekiant suartinti virtualaus ir realaus sporto erdves.

Kompiuterinių žaidimų čempionatai pasaulyje rengiami nuo 2000-ųjų metų. WCG tai pirmas kompiuterinių ir video žaidimų festivalis pasaulyje, kurio tikslas – formuoti kompiuterinių žaidimų kultūrą, skleisti draugystę ir santarvę. Geriausi viso pasaulio žaidėjai renkasi įvairiose pasaulio vietose tam, kad pasidalintų kompiuterinių žaidimų azartu ir jų teikiamu malonumu. Vadovaudamasis šūkiu „Daugiau negu žaidimas” („Beyond the Game”), WCG čempionatas jau tapo pasauliniu fenomenu.

Baltijos šalims pasaulio finale atstovaus Romanas Rimkus.

Nugalėtojai ir apdovanojimai:

Counter-Strike:

1 vieta – komanda sYnck (Estija)

2 vieta – komanda eclipse (Latvija)

3 vieta – komanda oLa (Lietuva)

WarCraft 3: TFT

1 vieta – Romanas Rimkus (Lietuva)

2 vieta – Arūr Stirman (Latvija)

3 vieta – Gediminas Rimkus (Lietuva)

StarCraft: Brood War

1 vieta – Anrei Kalninš (Latvija)

2 vieta – Kristijonas Barisas (Lietuva)

3 vieta – Martinš Avtotinš (Latvija)

FIFA 07

1 vieta – Andrejs Titovs (Latvija)

2 vieta – Artiom Dragūnov (Latvija)

3 vieta – Eimantas Rutkauskas (Lietuva)

Need for Speed: Carbon

1 vieta – Aleksandrs Kirhenšteins (Latvija)

2 vieta – Jurij Ostapciuk (Latvija)

3 vieta – Radno Pajuste (Estija)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.