„Sostinės dienų“ atidaryme – žmogaus ant lyno pasirodymas dangaus fone

Rugpjūčio 30 d. festivalio „Sostinės dienos 2007” atidaryme stulbinantį reginį žada garsiojo „Žmogaus ant lyno” pasirodymas. Šiemet ištvermę, profesionalumą ir žmogaus galimybių ribas demonstruos garsusis lyno akrobatas Didier Pasquette (Didjė Pasket).

Už 30 metrų aukštyje 430 metrų ilgio lynu pereitą Temzės upę Londone akrobatas įrašytas į Guinness rekordų knygą.

Vilniuje savo neprilygstamą kelionę jis bandys pakartoti 15 metrų aukštyje tiesiai virš Katedros aikštės – visiškoje tamsoje eidamas nuo Odminių skvero iki Valdovų rūmų nutiestu lynu.

„Manau, atidarymo kulminacija tapsiantis žmogaus ant lyno pasirodymas turėtų vilniečius sužavėti ir – nustebinti”, – sakė „Vilniaus festivalių” generalinis direktorius Remigijus Merkelys.

D.Pasquette prisipažino, jog Lietuvos sostinė jam paliko didžiulį įspūdį.

„Sostinės dienų” atidarymas bus jau ketvirtasis mano vizitas Vilniuje. Manau, tai pasakiškai gražus miestas”, – sakė D.Pasquette, kuris spektaklius ant lyno ėmė rengti baigęs cirko mokyklą.

Lynu einančiam akrobatui netrukdo nei aplink ūžianti minia, nei cypiantys mašinų stabdžiai. „Kadangi lynas yra piršto storio, pats pavojingiausias dalykas man – vėjas. Taip pat trukdo ir po lynu stovintys objektai – šunys, žmonės. Aplink ūžiančių automobilių aš nematau ir negirdžiu, o po lynu esantys „objektai” veda iš pusiausvyros”, – pasakoja D.Pasquette.

Atidarymo renginyje pasirodys ir britų grupė ZEEP.

„Muzikos neplanavome, leidome jai pačiai „spręsti”, kur nori eiti. Tai muzika muzikai”, – sako grupę įkūrę Chrisas ir Nina.

Rokenrolas, klasika ir popsas, atmiešti trupučiu magiškosios sambos – būtent tokia yra grupės ZEEP atliekama muzika.

„Braziliški ritmai grupės atliekamai muzikai suteikia grakštumo, o elektrinių gitarų skambesys, būgnų gaudimas ir sambos ritmu vibruojanti perkusija kartu ir šnabžda, ir šaukia, ir groja, ir tyli”, – kalba grupės įkūrėjai.

„Sostinės dienų” projektas „Ore ir ugnyje…”, kuriame be „Žmogaus ant lyno” ir grupės ZEEP bus galima stebėti ir įspūdingą ugnies spektaklį, rengiamas kartu su gatvės teatro festivaliu „Miraklis”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.