Labdara vaikams atgabenta kariniu laivu

Vakar vokiečių kariniu laivu „Helmsand” uostamiestį pasiekusią Ekernfiorės (Vokietija) miesto Rotarių klubo labdarą – 31 dėžę avalynės, drabužių, žaislų ir saldumynų – pasidalino Klaipėdos 1-oji ir 2-oji specialiosios mokyklos.

Laivą pasitikę keli Klaipėdos „Rotary” klubo nariai per laivo įgulos narius, 2004 metais jau dalyvavusius panašioje misijoje, perdavė padėką ilgamečiam Ekernfiorės Rotarių klubo nariui, humanitarinės pagalbos organizatoriui Uvei Rilmanui.

„Tai jau antroji mūsų bičiulių labdaros siunta. Džiugu, kad susibičiuliavome ir su karinio laivo „Helmsand”, dalyvavusio karinėse pratybose Baltijos jūroje, įgula, kuri padarė viską, kad krovinys laiku pasiektų adresatą prieš pat Rugsėjo 1-ąją”, – sakė Klaipėdos „Rotary” klubo narys Saulius Jokužys.

Beje, laive svečius pasitiko ir Doris Milkert – mokslinės grupės vadovė, kuri su mokslininkais iš Vilniaus universiteto jau ryt pradės tyrimus Baltijos jūroje. O „Helmsand” įgula iškepė pyragėlių ir perdavė 2-osios spec. mokyklos auklėtiniams, nes 1-oji mokykla remontuojama ir joje dar nėra vaikų.

„Esame dėkingi rotariečiams už dovanas, ir labai patenkinti, nes 87-iems mūsų ugdytiniams, augantiems socialiai remtinose šeimose, praverstų viskas – nuo adatos iki dramblio”, – šypsojosi 2-osios spec. mokyklos direktorė Elena Knyzaitė.

Anot jos, labdaros kur kas daugiau sulaukia įvairūs globos namai, o štai specialiajai mokyklai ypač trūksta priemonių mokymuisi bei individualiam lavinimui. Juolab, kad ir ugdytiniai „sunkūs”, turintys kompleksinę negalią – proto, judėjimo, regos ir klausos.

1-osios spec. mokyklos, kurioje 103 ugdytiniai praleidžia penketą savaitės dienų (kitas – „Smiltelės” ir „Ryto” vaikų globos namuose), auklėtoja Elytė sakė, kad pravers net popierius – lankstymui, piešimui, paveikslų kūrimui.

Pernai už iš Danijos soroptimisčių gautą labdarą buvo įrengta muzikos ir dailės terapijos klasė, nupirkta darbo priemonių technologijų mokytojams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.