Naujųjų mokslo metų pradžiai ir Laisvės dienai koncertas „Beauštanti aušrelė”

Neseniai 15-metį paminėjęs Lietuvos muzikų rėmimo fondas nuo pat savo kūrybinės veiklos pradžios ypatingą dėmesį skiria taurios, profesionalios muzikos sklaidai, ne tik talentingų jaunųjų, bet ir vyresniosios kartos meno meistrų atliekamų kūrinių populiarinimui. Tai daro ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir miesteliuose. Kasmet, jau tryliktą kartą, Fondo iniciatyva rengiama Mokslo metų pradžiai ir Laisvės dienai skirta šventė – iškilmingas koncertas „Beauštanti aušrelė”. Tuo siekiama atkreipti ne tik pedagogų, bet ir moksleivių, studentų dėmesį į didžiuosius muzikos lobius, į nepaprastai sudėtingą muziko kelią pasirinkusiųjų darbą, kuris reikalauja ne tik pasišventimo, bet ir talento. Taigi, norima, kad didžiosios kultūros uždegta ugnelė degtų visus metus, kad savo šviesa aplankytų visas mokyklas, kad tą taurios, kultūringos muzikos plevenimą pajustų kiekvienas.
Rugsėjo 1 dieną 19 valandą Simano Daukanto aikštėje sveikinimo žodį tars Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus, o Švietimo ir mokslo ministrė Roma Žakaitienė paskelbs Naujųjų mokslo metų pradžią. Koncerte „Beauštanti aušrelė” dalyvaus Lietuvos ir Austrijos jaunimo simfoninis orkestras, diriguojamas profesoriaus Sauliaus Sondeckio. Ta proga Lietuvoje viešės Austrijos Štirijos žemės vyriausybės delegacija, kurios vadovė dr. Bettina Vollath pasveikins jau dvi savaites Lietuvoje koncertams mūsų šalyje ir Austrijoje besiruošiančius Lietuvos ir Austrijos jaunuosius muzikus, visus šventės dalyvius prasmingos šventės proga. Koncerte dainuos profesorius Virgilijus Noreika, operos solistė Jovita Vaškevičiūtė, Artūro Noviko vadovaujamas vokalinis ansamblis „Jazz island”, Danguolės Aukselienės vadovaujama Lietuvos vaikų ir jaunimo centro jaunimo grupė „Kivi”, dalyvaus jaunieji muzikai ir jų pedagogai iš Vilniaus, Klaipėdos, Birštono, Visagino, Kauno rajono, šoks Ričardo Bakanausko vadovaujamas Panevėžio miesto vaikų dainų ir šokių ansamblis „Pynimėlis”.
Šventę tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija, todėl įspūdingu koncertu galės pasidžiaugti ir šalies moksleiviai, studentai, pedagogai, visi Lietuvos žmonės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.