Eismo abėcėlėje A raidė klaipėdiečiams nepažįstama

Arba klaipėdiečiai vairuotojai po egzaminų išlaikymo niekada nebepavarto Kelių eismo taisyklių (KET) knygelės, arba mano, kad jiems šios taisyklės negalioja.

Tokia išvada peršasi pažiūrėjus, kaip jie jau kone pusantro mėnesio lyg niekur nieko Taikos prospekte važinėja naujomis eismo juostomis, skirtomis tik maršrutiniam transportui.

„224-asis Kelių eismo taisyklių punktas aiškiai teigia, kad A raide pažymėtomis juostomis kitoms transporto priemonėms važiuoti ir sustoti joje draudžiama, išskyrus dviračius ir mopedus”, – sako Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus vyr. specialistas Gintaras Ramanauskas.

Anot jo, vienoje Taikos prospekto pusėje, suremontuotame ruože tarp Smiltelės ir Debreceno gatvių, padaryta autobusų ir kito maršrutinio transporto juosta nuo skirtosios visiems automobiliams ir motociklams specialiai atskirta ne ištisine, o punktyrine linija.

„Tai padarėme tam, kad, pavyzdžiui, didieji autobusai galėtų aplenkti dažniau stojančius maršrutinius mikroautobusus.

Tačiau ta punktyrinė linija anaiptol nereiškia, kad ją kirsti ir toliau tiesiai autobusų juosta gali paprasti automobiliai ar motociklai. Jiems A raide pažymėtoje juostoje tai daryti draudžiama, kaip ir stovėti joje”, – sako G. Ramanauskas.

Tiesa, pareigūno teigimu, ši juosta paprastiems vairuotojams nėra visiškas tabu.

„Maršrutiniam transportui nepriskiriamos transporto priemonės gali į ją įvažiuoti sukant į dešinę, pavyzdžiui, į kiemą ar stovėjimo aikštelę. Be to, į šią juostą gali persirikiuoti vairuotojai, norintys apvažiuoti sustojusią ir į kairę sukančią transporto priemonę”, – aiškina eismo specialistas.

Kiek kitokia situacija yra Herkaus Manto gatvės atkarpoje nuo Klaipėdos universiteto miestelio iki „Statoil” degalinės. Čia pirmoje eismo juostoje, ties „Studlendu”, yra pažymėta vieta autobusams sustoti.

„Kadangi čia nėra vadinamosios kišenės sustoti maršrutiniam transportui, stotelę pažymėjome tiesiog važiuojamojoje kelio dalyje dažai apibrėždami įsivaizduojamą sustojimo vietą.

Paprastų automobilių vairuotojai gali drąsiai ją kirsti ir judėti ta vieta tiesiai – tai nėra eismo taisyklių pažeidimas”, – „Autosalonui” teigė G. Ramanauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.