Pradeda žygį į teismus

Skandalingai iš pareigų atleistas Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjas Naglis Puteikis jau šią savaitę teismuose pradės ieškoti teisybės.

Savo pergale buvęs valstybės tarnautojas nė neabejoja.

Į pagalbą pasitelkęs advokatus, N.Puteikis baigia parengti ieškinį teismui, kuriuo reikalaus, kad jam būtų panaikinta tarnybinė nuobauda – atleidimas iš darbo ir ją lėmusios specialios komisijos išvados.

Ieškinį N.Puteikis šią savaitę turėtų pristatyti į Klaipėdos apygardos administracinį teismą.

„Mano atleidimo motyvacija buvo ta, kad pažeidžiau Konstituciją, nes sutrukdžiau įgyvendinti valstybės investicinį projektą ir padariau finansinės žalos „Pamario restauratoriui”. Tačiau komisijos išvadose apie tai nėra nė vieno žodžio”, – teigė N.Puteikis.

Jis tikino esąs pirmasis ir vylėsi, jog paskutinis valdininkas, atleistas už tai, kad gynė valstybės interesus.

„Valstybė mane pasamdė ginti paveldą. Tačiau buvau išmestas už tai, kad neleidau griauti paminklo. Perduodamas reikalus laikinam Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjui, mačiau, kaip padalinio koridoriuje ir fojė nebetilpo investuotojai, atėję suderinti projektų. Vadinasi, mane reikėjo atleisti kuo greičiau, kad netrukdyčiau statytojams”, – tvirtino N.Puteikis.

Paklaustas, ką veikia šiuo metu, buvęs valstybės tarnautojas nė nebandė slėpti, jog ieško darbo.

„Be to, mano, kaip miesto tarybos nario, pareigos išlieka. Todėl ir toliau dirbsiu Miesto ūkio komitete bei taryboje”, – sakė N.Puteikis.

Jis taip pat neketino apleisti ir paveldosaugos, tad konsultuos prieš paveldo niokotojus kovojančias visuomenines organizacijas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.