XXL nugalėtojui įteiktas 43 tūkstančių litų prizas

Penkiolika savaičių trukusį lieknėjimo šou XXL laimėjo studentas Donatas Repšys. Jam įteiktas 43 tūkstančių litų prizas – šiame šou jis iš viso sulyso net 43 kilogramais ir 400 gramų.

Trečias finale – Alvydas Mendelis

Į XXL finalą patekę Sigitas Staugas ir Gediminas Juodeika nekantriai laukė paskelbiant, kas iš iškritusiųjų dalyvių daugiausia numetęs svorio grįš į finalą. Trečiasis laimingasis buvo Alvydas Mendelis – jis numetė net 50,3 kg arba 28,6 proc. kūno masės. Įvertinus visų trijų finalininkų rezultatus, nugalėtoju turėjo tapti Gediminas Juodeika, numetęs 30,5 kg, net trečdalį – 30,6 proc. – kūno masės.

Tyrimų rezultatai – šokiruojantys

Tačiau buvo paskelbti Baltijos Amerikos Klinikos tyrimų rezultatai, atlikti rytą prieš svėrimą. Išklausę Baltijos Amerikos Klinikos dalyvius prižiūrėjusios gydytojos Valdonės Bernatavičienės komentarus, realybės šou rengėjai buvo šokiruoti: Gedimino ir Alvydo kraujo ir šlapimo tyrimai atskleidė kritinę šių dalyvių organizmo būklę: dehitrataciją ir dėl to kilusią vidaus organų intoksikaciją. Jiems buvo pasiūlyta kuo greičiau kreiptis į gydytojus, papildomai ištirti kepenų bei inkstų veiklą ir imtis skubių medicininės reabilitacijos veiksmų. Tyrimai atskleidė, jog finalininkai ėmėsi kraštutinių, su sveikata nesuderinamų priemonių: badavo, tyčia nevartojo skysčių ir piktnaudžiavo dehitrataciją skatinančiais preparatais diaretikais. Tai visiškai nesuderinama su pagrindine projekto taisykle: mesti svorį sveikai, griežtai laikantis dietologų ir trenerių rekomendacijų. Visi projekto dalyviai šias taisykles ir principus žinojo, buvo pasirašę tai apibrėžiančias sutartis.

Svorio metėjai nesilaikė sutarties

Dalyviai įsipareigojo termino laikotarpiu nenaudoti jokių svorį mažinančių preparatų, įskaitant natūralius ar homeopatinius, nebadauti, maitintis nesukeliant grėsmės savo sveikatai ar gyvybei, netaikyti jokių svorio mažėjimą galinčių sąlygoti intervencijų į kūną ir laikytis nurodytų kvalifikuotų konsultantų rekomendacijų bei jas tinkamai vykdyti. Kadangi dalyviai nebuvo izoliuoti, ne filmavimo metu gyveno savo namuose, jie laikytis specialistų nurodymų turėjo savarankiškai.

Norėdami išklausyti nepriklausomo gydytojo nuomonę, į finalinės serijos filmavimą rengėjai pakvietė Trakų ligoninės direktorių gydytoją terapeutą Arkadijų Goldiną, kvalifikuotą medicininio badavimo specialistą. Dar kartą buvo įvertinti finalininkų tyrimų rezultatai. Dr. Arkadijus Goldinas patvirtino Baltijos Amerikos Klinikos išvadas.

Du finalistai buvo diskvalifikuoti

Dėl to, kad sąmoningai žalojo savo sveikatą ir taip pažeidė sutartinius projekto reikalavimus, finalininkai Gediminas Juodeika bei Alvydas Mendelis finalo filmavimo metu buvo diskvalifikuoti. Iš anksčiau iškritusiųjų dalyvių į finalą patekęs Alvydas Mendelis savo vietą turėjo užleisti kitam daugiausiai svorio numetusiam XXL dalyviui. Tai buvo studentas Donatas Repšys, atsikratęs net 43,4 kg svorio (26,5 proc. kūno masės). Jo kraujo ir šlapimo tyrimai atitiko normą, be to, nei vienas gydytojas neturėjo priekaištų dėl minėto dalyvio svorio metimo metodų.

Donatas aplenkė Sigitą net 20 kilogramų

Likęs nediskvalifikuotas finalininkas Sigitas Staugas sulyso 22,7 kg, 17,8 proc. kūno masės. Donatas – 43,4 kg, 26,5 procento kūno masės. Šou laimėtoju paskelbtas Donatas. Jis įvykdė esminę realybės šou XXL užduotį – sveikai atsikratyti daugiausiai svorio. Į šou jis atėjo sverdamas 163 kilogramus, o paliko būdamas 120 kg.

Bendrai visi dalyviai per penkiolika XXL savaičių atsikratė net 350 kilogramų svorio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.