Vilniaus senamiestyje reido metu įspėtas nelegaliai ekskursiją vedęs prancūzas

Rugpjūčio 24-ąją, nelegalaus gidų darbo prevencijos reido metu, Vilniaus senamiestyje įspėtas prancūzas, dirbęs su prancūzų turistų grupe neturėdamas gido kvalifikaciją įrodančio pažymėjimo. Tai buvo vienintelis pažeidimas, nustatytas patikrinus 16 gidų, vedusių ekskursijas lenkų, vokiečių, italų, ispanų, prancūzų ir rusų kalbomis. Šis pažeidimas išsiaiškintas geranoriškai – ekskursijos vadovas sutiko su Vilniuje galiojančia nuostata, draudžiančia nelegalų gidų darbą.

Pastebima, kad Vilniuje turistinio sezono metu trūksta gidų, vedančių ekskursijas užsienio kalbomis. Siekdamos turistams suteikti visas norimas paslaugas, kelionių agentūros ekskursijoms vesti samdo ne tik profesionalius gidus, bet ir žmones, turinčius vertėjo paslaugų verslo liudijimus. Tokį liudijimą turėjo ir minėtas prancūzų grupės vadovas, pasamdytas vertėju turistų grupei. Tačiau pažymėtina, kad vertėjo paslaugų verslo liudijimas nesuteikia teisės vesti ekskursijų.

Minėtas reidas – jau trečiasis šiais metais, surengtas siekiant užtikrinti, kad turistai gautų teisingą ir išsamią informaciją apie Vilnių, bei rūpinantis gidų darbo rinkos apsauga. Pirmųjų dviejų reidų metu nebuvo nustatyta nė vieno pažeidimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.