Vasaros knygų mugė paskutinį kartą

Rugpjūčio 29 d. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje nuo 10 iki 19 val. vyks paskutinė šią vasarą Vasaros knygų mugė, kurioje dalyvaus leidykla „Katalikų pasaulis” ir UAB „Humanitas”.
Visą vasarą beveik kiekvieną trečiadienį Lietuvos leidyklos kvietė skaitytojus išsamiau susipažinti su savo leidiniais, pabūti naujausių knygų pristatymuose, koncertuose. Šios mugės iš panašių renginių išsiskyrė savo kameriškumu bei didesnę galimybę skaitytojams labiau pažvelgti į vienos ar kelių tądien dalyvaujančių leidyklų leidžiamų knygų asortimentą. Organizatorių manymu, tokie renginiai pasiteisino ir ateityje juos žadama vėl organizuoti. Juolabiau, kad kiekvieną trečiadienį mugės baigdavosi gražiu kultūriniu renginiu, kuriame buvo ne tik pristatomos knygos, bet vykdavo įvairairių žanrų koncertai.
Paskutinėje Vasaros knygų mugėje nuo 14 iki 17 val. prie UAB „Humanitas” stendo bus galima išsamiai susipažinti su naujausiais Oxfordo universiteto leidyklos išleistu žodynu „Oxford Wordpower Dictionary” (su CD-ROM). Žodynas skirtas jau šiek tiek mokantiems anglų kalbą. Jame galima ne tik surasti žodžio paaiškinimą, bet ir daug pavyzdžių, iliustruojančių žodžio reikšmę. Jame yra ir CD-ROMAS, kuriame yra sudėti 2 žodynai – tai Oxford Wordpower ir Oxford Wordfinder zodynai. CD -ROMe duodamas žodžio tarimas, paaiškinimas anglų kalba, yra galimybė įrašyti ir savo tarimą bei jį palyginti su teisingu tarimu. Besiruošiantys egzaminams, čia gaus ištisą pasiruošimo programą: žodžiai suskirstyti temomis, su pavyzdžiais, iliustracijomis, yra daugybė pratimų skirtų ne tik žodžių mokymui, bet ir klausimynui, skaitymui ir gramatikai. Tie, kurie jau darydami pratimus pavargs, turės galimybę pažaisti žaidimus skirtus žodžių mokymui. Šis žodynas palengvins ir darbą internete, nes yra galimybė rasti žodžio reikšme žodyne, neišeinant iš interneto. Taip bus pristatyta gramatikų serijos Oxford Practice Grammar: Basic; Intermediate; Advanced; visos su CD-ROMs. Šios gramatikos duoda išsamius paaškinimus ir daugybę pavyzdžių ne tik knygose, bet ir CD-ROMuose. Leidinius pristatys Oxfordo universiteto leidyklos atstovė Lietuvoje Rita Rudaitienė.
18 val. leidykla „Katalikų pasaulis” kviečia visus pasiklausyti gospelų choro „Sounds in G” (vadovė Kristina Žaldokaitė).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.