Mažeikiškiai Latvijoje „prisigrybavo” sprogmenų

Pasieniečiai sulaikė iš Latvijos įvažiuojantį lengvąjį automobilį, kuriuo gabenti, įtariama, II-ojo pasaulinio karo laikų sprogmenys. Jie buvo pavojingi. „Audi 100” vykę trys lietuviai teisinosi sprogmenis ir jų dalis radę grybaudami Latvijoje.
Šeštadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės pasieniečiai jungtiniame Buknaičių – Ezerės sienos perėjimo punkte tikrino į Lietuvą atvykstantį automobilį „Audi 100”.
Juo iš Latvijos vyko trys mažeikiškiai. Vyrų pateikti asmens ir automobilio dokumentai buvo tvarkingi. Pasieniečiui pradėjus tikrinti bagažinę jis pastebėjo į sprogmenį panašų aprūdijusį apie 30 cm ilgio daiktą, kurio priekinė dalis buvo ovalo formos, o gale – sparneliai.
Apie radinį buvo pranešta policijai, į įvykio vietą iškart iškviesti antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” išminuotojai. Atvykę į Buknaičių kontrolės punktą jie nustatė, kad mašinos bagažinėje buvo dar keli pavojingi sprogmenys ir jų dalys.
Preliminariais duomenimis, tai dvi 82 milimetrų minosvaidžio minos, 75 milimetrų artilerijos sviedinys su traseriu, minosvaidžio minos sparnuotė ir dviejų artilerijos sviedinių gilzių dalys su kapsulėmis.
Automobilio apžiūrai užtrukus ir pradėjus temti, sprogmenų neutralizavimo darbai atidėti iki sekmadienio. Automobilis buvo patrauktas į toliau nuo punkto esančią tuščią stovėjimo aikštelę. Ją naktį saugojo VSAT pareigūnai.
Sekmadienį į punktą vėl atvyko „Aro” išminuotojai, Mažeikių rajono priešgaisrinės apsaugos tarnybos pareigūnai, medikai.
Sprogmenis ir jų dalis „Aro” išminuotojai sėkmingai išgabeno ir sunaikino ties Mažeikių rajono Kušlėnų kaimu esančiame žvyro karjere.
Pasieniečių apklausiami trys automobiliu vykę vyrai teigė sprogmenis ir jų dalis radę grybaudami Latvijoje. Automobiliu jie gabeno ir krepšius su grybais.
Po apklausos vyrai paleisti.
VSAT Šiaulių rinktinės pareigūnai šiuo metu sprendžia klausimą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo. Tai įvyks gavus oficialias išminuotojų išvadas apie sprogmenų kilmę ir pavojingumą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.