Slalomo trasoje nepasidavė ir „Žiguli“

Antrą kartą Klaipėdoje surengtos slalomo varžybos „Autobanginių taurė-2007”.

Šeštadienį slalomo trasoje ,įrengtoje prie BIG prekybos centro, varžėsi 42 dalyviai. Iš jų net penki moterų ekipažai.

Priekiniais ratais varomų automobilių klasėje nugalėjo Valdas Januškis su „Honda CRX”, antrąją vietą užėmė Donatas Kundrotas su „Ford Focus”, o trečiasis liko Mindaugas Bumblys, varžęsis su „Honda CRX”.

Galiniais ratais varomų automobilių klasėje geriausiai pasirodė Vaidas Daniulis su „Nissan 200SX”, antrasis liko Aidas Vilmantas su „Nissan 350Z”, o trečiąją vietą užėmė Sigitas Vilkas su „VAZ 2101”. Sėkmingai varžytis su modernesniais automobiliais padėjo tai, kad S.Vilkas, palyginti su kitais dalyviais, padarė mažai klaidų.

Tarp merginų geriausiai automobilį valdė Raminta Serapinaitė su „Honda CRX”, antrąją vietą užėmė Sigita Stanytė su „Volkswagen Golf”, o trečiąją vietą laimėjo Kristina Lapytė, vairavusi „Alfa Romeo 147”.

Nors šiemet varžybos laikomos itin pavykusiomis, bet apie ateities perspektyvas kalbama nedrąsiai.

„Klaipėdoje surengti slalomo varžybas yra labai sudėtinga, nes nėra tinkamos trasos. Žmonės neturi net kur pasitreniruoti. Tai skatina jaunimo suvažiavimus vakarais automobilių stovėjimo aikštelėse. Vilniečiai, kauniečiai ir šiauliečiai turi trasas, o mes – ne”, – pastebėjo slalomo varžybų „Autobanginių taurė-2007” organizatorius Tomas Galdikas.

Anot jo, automobilių sporto mėgėjų Klaipėdoje tikrai netrūksta. Jei būtų trasa, vairuotojai už tam tikrą mokestį galėtų ja naudotis ir nebūtų tokių bėdų, kaip dabar.

„Šiemet sudėtinga buvo susitarti su savininkais, kad leistų surengti varžybas prie prekybos centro BIG. Žmonės skundžiasi dėl triukšmo. BIG savininkai baiminasi rengti varžybas automobilių stovėjimo aikštelėje, nes vėliau tai gali paskatinti jaunimą rinktis ten pat vakarais”, – pasakojo T.Galdikas.

Jei pavyks rasti tinkamą vietą, tradiciją rengti slalomo varžybas ketinama tęsti ir toliau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.