„Metalinės“ avarijos – be policijos

Susisiekimo ministerija siūlo supaprastinti smulkių eismo įvykių registravimą.

Šiuo metu apie visus eismo įvykius būtina pranešti policijai.

Lietuvoje vien pernai įvyko daugiau kaip 84 tūkst. eismo įvykių, kuriuose buvo apgadintos tik transporto priemonės. Policijoje vis labiau trūkstant darbuotojų smulkių avarijų tyrimas tampa tikra našta.

Tai trukdo ir kitiems eismo dalyviams, kai dėl menko stuktelėjimo viduryje gatvės autoįvykio dalyviai laukia atvykstančių policijos pareigūnų.

Susisiekimo ministerijos specialistai parengė projektą, pagal kurį numatoma, kad policijos pareigūnai į eismo įvykio vietą turi būti kviečiami tik esant rimtoms avarijoms.

Pavyzdžiui, kai eismo įvykyje buvo sužaloti ar žuvo žmonės, kai padaryta žala trečiųjų asmenų turtui, taip pat, jeigu eismo įvykio dalyviai nesutaria dėl eismo įvykio aplinkybių.

Nustatytais atvejais vairuotojai, sutarę ir surašę eismo įvykio deklaraciją, galės nekviesti policijos pareigūnų.

„Reikėtų surašyti deklaraciją, kurią eismo įvykyje dalyvavę vairuotojai užpildytų ir pasirašytų draudiko nustatyta forma. Vairuotojai patys turės nusibraižyti eismo įvyko schemą, surašyti aplinkybes ir pasirašyti”, – paaiškino Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo departamento vyriausiasis specialistas Andrius Karnilavičius.

Anot jo, dokumentą reikėtų perduoti draudikui. Policijos pareigūnų kviesti nereikėtų.

Tokias naujoves ketinama įteisinti ne anksčiau kaip nuo kitų metų sausio 1 dienos. Projektas rengiamas remiantis užsienio šalių praktika.

„Lietuvoje šių pasikeitimų labiausiai bijo draudikai, kuriems padidės išlaidos tikslinantis eismo įvykių aplinkybes. Įtariama, kad naujove sieks pasinaudoti apgavikai, suvaidinantys eismo įvykius ir prašantys padengti nuostolius”, – teigė Susisiekimo ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Regina Sklepovič.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.