Rusijos kariuomenė tiria šauktinių sumušimą kosmoso bazėje

Rusijos kariuomenė pradėjo tirti incidentą, per kurį svarbiausioje kosmoso pajėgų bazėje šiaurės Rusijoje du šauktinius sumušė aukštesnio rango karininkai, šeštadienį pranešė kariuomenės atstovas spaudai.
„Prasidėjo tyrimas. Rusijos kosmoso pajėgų vadas yra Plesecko bazėje”, – naujienų agentūrai AFP sakė pajėgų, kurios atlieka raketų paleidimus ir saugo kosmoso įrenginius, atstovas spaudai.

Anot jo, vienas iš šauktinių Sergejus Sinkonenas rimtos būklės į ligoninę pateko po to, kai rugpjūčio 15 dieną buvo stipriai sumuštas. Kitam naujokui Vadimui Dzgojevui taip pat prireikė medikų pagalbos.

Populiarus Rusijos dienraštis „Komsomolskaja pravda” teigė, jog girti pareigūnai spardė ir mušė šauktinius beveik iki sąmonės netekimo, po to naujokus sukišo į narvą su sarginiais šunimis.

Rusijos gynybos ministras Anatolijus Serdiukovas penktadienį įsakė gynybos viceministrui Nikolajui Pankovui vykti į Plesecką ir stebėti, kaip vykdomas tyrimas, pranešė „Komsomolskaja pravda”.

Rusijos pareigūnai nuolat žada išgyvendinti smurtą iš šalies kariuomenės. Dėl šios problemos pastaraisiais metais ne vienas šauktinis žuvo arba buvo sužeistas.

Tačiau nukentėjusiųjų giminės ir buvę kariai sako, jog dažniausiai tokie incidentai yra užglaistomi, be to, pasak jų, patyčios prieš naujokus yra giliai įsišaknijusios sistemoje.

Rusijos kosmoso pajėgų atstovas spaudai teigė, jog vieną sumušimu Plesecke įtariamą karininką sulaikė karo prokurorai, kito tapatybė dar nustatinėjama.

„Visas karininkų korpusas… pasipiktinęs šiuo siaubingu incidentu ir dės visas pastangas, kad būtų surasti ir tinkamai nubausti už jį atsakingi asmenys”, – naujienų agentūrai „RIA Novosti” sakė kosmoso pajėgų vadas generolas Vladimiras Popovkinas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.