UR ministras vyksta į Serbiją ir Makedoniją

Užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas kitą savaitę su oficialiu vizitu lankysis Serbijoje ir Makedonijoje, kur su šių valstybių pareigūnais aptars bendradarbiavimą ekonomikos srityje, šalių integraciją į ES ir NATO, padėtį Vakarų Balkanuose ir derybas dėl Kosovo statuso.
Į oficialų vizitą rugpjūčio 27-30 dienomis drauge su ministru vyks ir Lietuvos verslininkų delegacija.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, Belgrade P.Vaitiekūnas susitiks su Serbijos prezidentu Borisu Tadičiumi, premjeru Vojislavu Koštunica, vicepremjeru, atsakingu už Europos integraciją, Božidaru Deličiumi, užsienio reikalų ministru Vuku Jeremičiumi.

P.Vaitiekūnas taip pat dalyvaus Lietuvos ir Serbijos verslo forume, lankysis Lietuvos investuotojų – bendrovių „Arvi” ir „Sanitex” – valdomoje „HIP-Azotara” trąšų gamykloje.

Skopjėje ministras P.Vaitiekūnas susitiks su Makedonijos prezidentu Branko Crvenkovski, parlamento pirmininku Ljubisa Georgievski, premjeru Nicola Gruevski bei užsienio reikalų ministru Antonijumi Milososki.

Per užsienio reikalų ministro vizitą planuojama pasirašyti Pajamų ir kapitalo dvigubo apmokestinimo išvengimo sutartis su Serbija ir Makedonija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.