Atgimę profesionalai sulaukė dėmesio

Po ilgos pertraukos Lietuvoje surengtame profesionalaus bokso turnyre pirštines surėmė mūsų šalies, Latvijos, Armėnijos ir Vengrijos atstovai. Pergales iškovojo abu pajūrio boksininkai.

Palangoje vykusios varžybos – pirmosios Lietuvoje nuo šalies nepriklausomybės atgavimo, tad stebėti seniai regėtų ar iš viso nematytų dvikovų kurorte susirinko nemažai žiūrovų.

Vasaros estradoje pastatytame ringe vyko penkios kovos, kurių nugalėtojai pelnė pasaulio bokso tarybos reitingo taškus.

Pirmieji į ringą stojo Karolis Buikus ir svečias iš Armėnijos Davidas Čelingarjanas. Po keturių raundų pergalę šventė lietuvis, kuris laimėjo surinkęs daugiau taškų. Vėliau tarpusavyje boksavosi panevėžietis Darius Jakubauskas ir alytiškis Vaidas Balčiauskas. Nukautavęs varžovą laimėjo boksininkas iš Panevėžio.

Mažai kas tikėjosi Virgilijaus Stepulionio pergalės trečiojoje vakaro kovoje. Mažiau patyręs, tačiau aktyvesnis ir taiklesnis lietuvis taškais nugalėjo 55 profesionalų dvikovose dalyvavusį vengrą Atilą Kisą.

Ketvirtoji kova buvo viena gražiausių. Pirštines surėmė lygiaverčiai varžovai palangiškis Mantas Tarvydas ir latvis Jevgenijus Andrejevas, nenusileidę vienas kitam ir demonstravę puikią techniką visus 6 raundus. Vis dėl to, teisėjų sprendimu, pergalę kelių taškų persvara iškovojo M. Tarvydas.

Paskutinė vakaro dvikova žiūrovų akį džiugino labiausiai – klaipėdietis sunkiasvoris Mindaugas Kulikauskas nepaliko jokių vilčių varžovui latviui Aleksandrui Borchovskiui, jau pirmajame raunde efektingais smūgiais pasiuntęs jį į nokdaunus, o trečiajame raunde iškovojęs pergalę techniniu nokautu.

Turnyrą rengusi Lietuvos profesionalaus bokso asociacija nuo šiol planuoja panašias varžybas rengti kas mėnesį skirtinguose Lietuvos miestuose, o į Palangą boksininkus sukviesti kiekvieną vasarą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.