Britų žiniasklaida Estijos premjerą Ansipą išrinko „metų žmogumi” Europoje

Didžiosios Britanijos ekonomikos žurnalas „fDi” ir „Financial Times Business” liepos pabaigoje ministrą pirmininką Andrų Ansipą išrinko „metų žmogumi” Europoje”, praneša „Postimees”.

Žurnalas argumentavo savo sprendimą tuo, kad Andrus Ansipas vykdo įspūdingą ir verslininkams draugišką ekonominę ir mokesčių politiką.

Todėl Estija tapo labai patraukli investicijoms, šalies ekonomikos augimas paspartėjo, plečiasi eksportas ir didėja technologinė valstybės galia, įsitikinę Vakarų ekspertai.

Tuo tarpu Rusijoje A.Ansipas žinomas kaip masines riaušes sukėlusio siūlymo perkelti paminklą sovietiniam kariui iš Tenismegio kalvos Talino centre į karių kapines.

Leidinys „fDi” įeina į koncerną „Financial Times” ir renka „metų žmogų” Europoje, Afrikoje, Azijoje , Lotynų Amerikoje, Artimuosiuose Rytuose ir Šiaurės Amerikoje. Iš visų regioninių „metų žmonių” išrenkamas viso pasaulio „metų žmogus”.

Šio titulo suteikimo ceremonija vyks rugpjūčio 31 dieną Malaizijos sostinėje – Kvala Lumpūre.

Estijos vyriausybės sekretorius spaudai Martinas Jaško pranešė, kad A.Ansipas į ceremoniją nevyks, ir titulo suteikimo raštas bus perduotas Estijos garbės konsului Delyje Anilui Vigui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.