Po praūžusios audros Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių regionose be elektros buvo likę maždaug 17 tūkst. gyventojų

Dėl vakar praūžusios audros – gausaus lietaus, perkūnijos ir stipraus gūsingo vėjo be elektros Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių regionuose preliminariais duomenimis buvo likę maždaug 17 tūkst. akcinės bendrovės „VST” klientų. Visų bendrovės skyrių operatyvinės brigados dirbo ir tebedirba maksimaliu krūviu. Didžiajai daliai bendrovės klientų elektros energijos tiekimą pavyko atstatyti.

Šiandien ryte (9 val.) be elektros buvo likę maždaug 5 tūkst. bendrovės klientų. Gedimai sparčiai šalinami, bendrovės klientams operatyviai atstatomas elektros energijos tiekimas. Kiek daugiau rūpesčių kelia kai kuriuose rajonuose siaučianti audra, perkūnija, ir vis dar fiksuojami nauji gedimai.

Lyginant visos bendrovės mastu, Kauno regionas nukentėjo labiausiai. Audra stipriai suniokojo Prienų bei Kaišiadorių rajonų skirstomuosius tinklus. Prienuose po žaibo išlydžio laikinai buvo sutrikusi dispečerinė duomenų valdymo sistema, dėl ko bendrovės specialistai negalėjo operatyviai nustatyti ir pašalinti gedimų elektros tinkle. Šiuo metu dispečerinės duomenų valdymo sistemos darbas sėkmingai atnaujintas.

Prienų mieste ir rajone buvo sutrikusi maždaug 477 elektros pastočių veikla, be elektros buvo likę maždaug 8 tūkst. bendrovės klientų. Šiuo metu vis dar neveikia 26 elektros pastotės, be elektros likę tik maždaug 300 VST Prienų skyriaus klientų. Prienuose talkina operatyvinės brigados iš Kauno, tikimasi, kad artimiausiu metu visi gedimai bus sėkmingai pašalinti.

Kaišiadoryse šiuo metu vėl tvenkiasi audra, stipriai žaibuoja. Elektros tinkle fiksuojami vis nauji gedimai. Gedimai užfiksuoti 42 elektros pastotėse, be elektros yra likę maždaug 300 VST bendrovės klientų.

Kauno rajone vakar užfiksuoti 6 gedimai 10 kV elektros įrenginiuose, be elektros buvo likę maždaug 1800 VST bendrovės klientų. Kauno mieste rimtesnių gedimų dėl prastų oro sąlygų neužfiksuota.

Šiuo metu audra pasiekė ir Kauno rajoną. Kauno rajone šiuo metu elektros energijos tiekimas laikinai sutrikęs 2500 klientų.

Nuo audros nukentėjo ir Šiaulių bei Radviliškio miestai. Šiaulių mieste be elektros ryte vis dar buvo likę maždaug 400 VST klientų , šiuo metu Šiauliuose dirba 6 operatyvinės brigados, be elektros likę tik kiek mažiau nei 170 bendrovės klientų. Radviliškyje elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs maždaug 1000 elektros energijos vartotojų, beveik visiems elektros energijos tiekimas jau atstatytas – šiuo metu užfiksuota 15 gedimų, be elektros likę tik apie 50 klientų.

Pagrindinės įvairius gedimus įtakojusio priežastys – stiprus vėjas ir gūsingas lietus, perkūnija. Stiprus vėjas vertė medžius, šie griūdami nutraukė elektros laidus, vėjas laužė ir griovė oro linijų atramas, dėl elektros iškrovos degė elektros įrenginių saugikliai. Labiausiai nuo audros nukentėjo žemos įtampos (0,4 kV) elektros tinklas, ypač oro linijos. Ne mažai gedimų užfiksuota ir aukštos bei vidutinės įtampos elektros tinkle. Pirmiausiai visus gedimus kaip įmanoma operatyviau stengiamasi pašalinti aukštos ir vidutinės įtampos elektros įrenginiuose. Šie gedimai be elektros palieka ne vieną tūkstantį bendrovės klientų.

Gedimams šalinti sutelktos visos elektrikų pajėgos. Labiausiai nuo audros nukentėjusiems rajonams talkina kolegos iš kitų VST skyrių. Jei oro sąlygos bus palankios ir nebus fiksuojami nauji gedimai, visiems klientams elektros energijos tiekimą žadama atstatyti kaip įmanoma greičiau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.