Liverpulio policija dėl moksleivio nužudymo ieško paauglio

Vienuolikamečio Rhyso Joneso (Rizo Džounso) žmogžudystę tiriantys policijos pareigūnai paskelbė nusikaltimu įtariamo paauglio išvaizdos apibūdinimą, kai nužudyto moksleivio tėvai paprašė visuomenės pagalbos ieškant žudiko.

Detektyvai sakė, kad įtariamasis yra laibas baltaodis paauglys, kuriam nuo 13 iki 15 metų. Nusikaltimo metu jis vilkėjo tamsų bliuzoną su gobtuvu, buvo apsiavęs baltus sportinius batelius ir važiavo juodu dviračiu BMX.

Moksleivis buvo nušautas trečiadienį prie alinės Liverpulyje, kai ėjo namo po futbolo treniruotės su draugais. Kulka jam pataikė į kaklą.

Rhyso motina Melanie Jones (Melani Džouns), kurios glėbyje mirė sunkiai sužeistas sūnus, emocingai kreipėsi į visuomenę su prašymu padėti surasti jos vaiko žudiką.

„Mūsų sūnui tebuvo 11 metų, jis buvo dar vaikas, tai neturėjo atsitikti, tai neturi tęstis, prašau, padėkite mums, – sakė moteris. – Žinau, žmonės turi būti įbauginti, tačiau jie negali palikti šio žudiko laisvėje”.

„Kitą kartą tai gali būti jų sūnus, jų vaikas, nes tai vėl įvyks”, – sakė M.Jones.

Jos vyras Stephenas (Stivenas) savo ruožtu sakė: „Mes sugniuždyti, mūsų pasaulis sugriuvo, pasaulis neteko gero vaikino”.

Jie sakė, kad sūnus buvo „pakvaišęs dėl futbolo klubo „Everton” ir nėra praleidęs nė vienų rungtynių, kurias komanda žaidė namuose.

„Jis taupė kišenpinigius futbolininko aprangai, jis pats nusipirko aprangą, mums nereikėjo jos pirkti. Jis taupė, kad galėtų ją nusipirkti”, – sakė Rh.Joneso tėvas.

„Futbolas buvo visas jo gyvenimas – jei jis nežiūrėdavo rungtynių, žaisdavo futbolą aikštėje, jei nežaisdavo aikštėje, tuomet žaisdavo futbolą kompiuteriu”, – sakė jis.

Ministras pirmininkas Gordonas Brownas (Gordonas Braunas) sakė, kad Rh.Joneso nužudymas yra „baisus nusikaltimas, sukrėtęs visą šalį”.

Ketvirtadienį policija paleido už užstatą du 14-os ir 18-os metų paauglius, kurie buvo areštuoti įtarus, kad jie gali būti susiję su žmogžudyste Liverpulio Kroksteto rajone.

Šiais metais Didžiąją Britaniją sukrėtė virtinė jaunų žmonių nužudymų, kurie siejami su smurtu tarp priešiškų grupuočių.

Konservatorių lyderis Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) šią savaitę kalbėjo apie „anarchiją Jungtinėje Karalystėje” ir kaltino leiboristus, kad jie nesugeba apsaugoti bendruomenių nuo nusikaltėlių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.