Šiauliečiams brangs vanduo ir šiluma

Šiaulių miesto taryba ketvirtadienį pritarė tiekėjų prašymams branginti vandenį ir šilumą ir leido naujus tarifus derinti su Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija.

Tarybos palaimintas vandens tarifas – 5,91 lito (su PVM) už suvartotą kubinį metrą vandens ir 2,95 lito ( su PVM) abonentinis mokestis butui per mėnesį už skaitiklių priežiūrą. Juridiniams asmenims abonentinis mokestis – 22,03 lito (su PVM) per mėnesį, rašo „Šiaulių kraštas”.

Bendrovė „Šiaulių vandenys” prašė didinti vandens tarifus 60 procentų ir įvesti abonentinį 4,50 lito mokestį butui už skaitiklių patikrą, priežiūrą. Savivaldybės darbo grupės ekonomistai apskaičiavo, jog vanduo turėtų brangti apie 45 procentus ir teikė projektą didinti vandens tarifą iki 6,19 lito už suvartotą kubinį metrą vandens ir 4,40 lito abonentinį mokestį butui.

Šilumos tarifas be jokių diskusijų buvo patvirtintas pagal Savivaldybės darbo grupės projektą – 16,36 cento už vieną kilovatvalandę. „Šiaulių energijos” bendrovės tiekiama šiluma vartotojams brangtų per 13 procentų.

Socialdemokratų frakcijos reikalavimu buvo surengtas vardinis balsavimas, bet jis jokių netikėtumų neatskleidė. Valdantieji – liberalcentristai, socialliberalai, konservatoriai, liberalai demokratai – balsavo už naujus tarifus, opozicijoje šią kadenciją likę socialdemokratai ir Darbo partijos atstovės buvo prieš arba susilaikė.

Balsavę už naujus tarifų dydžius politikai ramino, jog „tai dar nieko nereiškia”, esą dar savo žodį tars Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija. Tačiau tiekėjai tikisi, kad kainų sergėtojai pritars dar didesniems tarifams nei politikai.

Vienintelis miesto Tarybos narys eksmeras Alfredas Lankauskas atvirai agitavo didinti tarifus: „Buvo meras, kuris didino tarifus, ir buvo išspirtas iš mero kėdės, buvo merų, kurie nedidino tarifų, bet jie dar greičiau buvo išspirti. Tad, mere, tarifus reikia didinti”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.