Nuteistajam atvežtame televizoriuje – 15 mobiliųjų telefonų

Pravieniškių 2-uosiuose pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje užfiksuotas naujas rekordas: šios įstaigos pareigūnai vieną dieną aptiko kone pusę kilogramo, kaip įtariama, kvaišalų, net 15 mobiliojo ryšio telefonų, aštuonias SIM korteles, kitų draudžiamų daiktų. Visa tai buvo paslėpta televizoriuje, kurį nuteistajam atgabeno jo žmona.
Prieš daugiau kaip pusantrų metų netekę galimybės gauti siuntinių su maisto produktais, buities prekėmis, o su jais – ir draudžiamų daiktų, nuteistieji ir jų laisvėje likę bičiuliai griebiasi naujų metodų. Įstatymų leidėjo palikta išlyga – vienąkart per pusmetį gauti drabužių ir avalynės siuntinį – nuteistųjų ir jų bendrininkų netenkina, nes striukėse ar batuose paslėptus „siurprizus” pareigūnai aptinka nesunkiai.
Rugpjūčio 22 dieną Pravieniškių 2-ųjų pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnai tikrino vienam nuteistajam prieš dvi dienas atvežtą televizorių. 37 centimetrų kineskopo įstrižainės televizorius „Vido” iš pat pradžių sukėlė įtarimą. Jame buvo įstatytas įskilęs,televizoriaus „Orion” kineskopas, pro plyšį buvo matyti porolonas. Įjungus televizorių jis neveikė. Pareigūnai surizikavo ir kineskopą perskėlę visai. Nuojauta jų neapgavo – viduje buvo rasta keliolika mobiliųjų telefonų – aštuoni įvairių modelių „Nokia”, penki „Siemens”, po vieną „Samsung” ir „Sony Ericsson”. Be šių 15 telefonų, televizoriuje aptiktos aštuonios išankstinio mokėjimo SIM kortelės, du krovikliai, septyni kroviklių kištukai, mobiliojo telefono akumuliatorius, laisvų rankų įranga ir MP3 grotuvas.
Televizoriuje rasti ir keturi polietileno maišeliai su žalsvos spalvos augalinės kilmės medžiaga. Sprendžiant iš specifikinio aštraus kvapo, tai narkotinė medžiaga – džiovintos kanapės ir jų dalys. Aptikti kvaišalai svėrė apie 400 gramų.
Be to, kineskope buvo paslėpta dešimt vienkartinių švirkštų, dvi klijų „Moment” tūbelės ir, kaip įtariama, anabolinių steroidų – po dvidešimt ampulių preparatų „Sustaretard-250” ir „Decadurabolin”. Šios grupės medikamentai taip pat yra įrašyti į daiktų, kuriuos nuteistiesiems turėti draudžiama, sąrašą.
Nuteistiesiems leidžiama turėti buitinės technikos – televizorių, vaizdo grotuvų, muzikinių centrų. Rugpjūčio 20 dieną į trumpalaikį pasimatymą su bausmę atliekančiu vyru iš Dotnuvos (Kėdainių r.) buvo atvykusi 26 metų Erika J. Pabendravusi su vyru moteriškė paliko televizorių ir prašymą, adresuotą pataisos įstaigos administracijai. Išsiaiškinę, ar nuteistasis Donatas J. tokio daikto dar neturi, po poros dienų pareigūnai jį patikrino. Rezultatai pranoko visus lūkesčius.
Šiemet rugpjūčio 2 dieną Marijampolės pataisos namų pareigūnai viena nuteistajam atvežtame televizoriuje aptiko, kaip įtariama, heroino, o pernai gegužę – net 42 mobiliuosius telefonus, 20 SIM kortelių, šešis kroviklius, fotoaparatą, 250 anabolinio steroido „Oxondrolon” tablečių.
Ketverių metų laisvės atėmimo bausmę atliekantis alytiškis 19 metų Donatas J. už grotų pateko dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo (BK 135 str. 2 d. 9 p.). Pataisos įstaigos vartai jam turėtų atsiverti 2011-ųjų liepą.
Rastosios medžiagos perduotos ekspertams, dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo (BK 260 str. 1 d.) pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.