Panevėžio turgavietę užkariauja romai

Panevėžio miesto centrinėje turgavietėje karas su vagiliaujančiais romais pasiekė kulminaciją. Su vagystėmis nesitaikstantys prekeiviai baiminasi galintys nebetekti pragyvenimo šaltinio.

Savo klientus perspėjantys, kad būtų atsargūs, pardavėjai iš romų sulaukia ne tik grasinimų, bet ir akivaizdaus susidorojimo: niokojamos ant prekystalių išdėliotos gėlės, daržovės perliejamos žibalu. Turgaus administracija įsitikinusi: kol tarp prekystalių nepatruliuos uniformuoti policijos pareigūnai, nekontroliuojamas ilgapirščių siautėjimas nebus pažabotas, rašo dienraštis „Sekundė”.

„Aš juos jau perpratau – jei tik pamato atsegtoje piniginėje popierinių pinigų, auką gali ir per visą turgų sekti”, – pastebėjo daržovėmis tik šią vasarą pradėjusi prekiauti moteris. Pasak jos, būtent maisto produktams skirtoji dalis – romų teritorija. Rankinių pjaustymas – jau pasenęs vagiliavimo turgavietėje būdas. Apsipirkti atėjusieji gal tik sugrįžę namo pastebi esą apšvarinti.

Pardavėjos teigimu, pinigus romai įsigudrina ištraukti netgi iš rankoje laikomos atsegtos piniginės: kol pirkėjas bendrauja su pardavėju, jam iš po nosies mikliai ištraukiami popieriniai litai. Tamsiaodžiai žmonės, neva taip pat besidomintys prekėmis, prie nusižiūrėtosios aukos prisispaudžia ir jos piniginę uždengia maišeliu. Kol pirkėjas susivokia pasitraukti, pinigai iš jo piniginės jau būna ištraukti, o romų – nė kvapo.

Moteris neslepia: jei aplinkui būriuojasi romai, savo klientų perspėti, kad būtų atidesni, bijanti.

„Kai gėlių pardavėjas perspėjo pirkėją, sulėkė visas būrys romų ir visas gėles ant žemės ištaškė. Mes tiesiog bijom ir prasižioti prie jų. Girdėjau, kad pernai keršydami daržoves žibalu buvo aplieję. Jie – nevaldomi”, – pasakojo pardavėja. Baimindamasi pati tapti keršto auka moteris neišdrįso paviešinti netgi savo vardo.

Jos nuomone, jei uniformuoti tvarkos sergėtojai bent užsuktų į turgų, akiplėšų sumažėtų, tačiau nuo birželio turguje prekiaujanti panevėžietė policijos patrulių čia nėra mačiusi.

Miesto turgavietėje šią vasarą vagišių taikiniu tapo ir Seimo narė Rasa Juknevičienė su mama. Romės įžūlumas pribloškė seimūnę – pinigus iš parlamentarės mamos piniginės ji traukė tiesiog persisvėrusi per R.Juknevičienę.

„Kai pradėjau šaukti, spruko šalin, ant prekystalio jai iš rankų iškrito dvidešimt litų”, – pasakojo parlamentarė.

Po savaitės apsilankiusi turgavietėje politikė teigė vėl pastebėjusi vagišę.

R.Juknevičienės nuomone, įžūlėjančiomis vagystėmis turėtų susirūpinti turgaus administracija.

„Pardavėjai tyli, matyt, todėl, kad įbauginti. Bet stebiuosi, kodėl tuo neužsiima administracija. Juk tai turėtų būti jos garbės reikalas. Tegul kreipiasi į miesto Tarybą, sudaro kokią sutartį su policija, saugos tarnybomis – nejaugi jau nebėra jokios išeities?” – piktinosi R.Juknevičienė.

Anot jos, romų vagystės – didžiulė ir Vilniaus turgaviečių problema.

„Vagiama ypač atvirose vietose, tarp prekystalių, iš kur lengva pabėgti”, – pastebėjo politikė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.