Lietuvai šokių Eurovizijoje atstovaus G. Valiukaitė ir G. Svistunavičius

Nacionalinėje atrankoje į Eurovizijos šokių konkursą aštuonias savaites augusi įtampa atslūgo karščiausią vasaros vakarą: įveikę aštuonias profesionalių šokėjų poras, teisę atstovauti Lietuvai iškovojo Gabrielė Valiukaitė ir Gintaras Svistunavičius.

„Neramu..”, – guodėsi Gintaras žurnalistams prieš prasidedant nacionalinės atrankos finalui. Padrąsintas, kad neramiau bus Londone, Gintaras tikino, kad dabar įveikti nerimą svarbiau. Atrodo, kad jam ir Gabrielei tai pavyko – sušokę du Lotynų Amerikos šokius ir vieną laisvą su nacionaliniais elementais, jie triumfavo nacionalinėje atrankoje.

Lietuvos televizijos žiūrovai, balsavę tiesioginės laidos metu, šiai porai skyrė 5675 balsus (12 balų) – beveik dvigubai daugiau, negu antroje vietoje likusiems Linai Chatkevičiūtei ir Donatui Vėželiui (2958 balsai arba 10 balų). Už trečiąją vietą užėmusią porą – Ivetą Paurytę ir Julių Šeniauską – žiūrovai balsavo 895 kartus (8 balai).

Tuo tarpu 5 šokių ekspertų komisija maksimalų 12 balų įvertinimą skyrė Linai ir Donatui. Gabrielė ir Gintaras jiems buvo antri. Tačiau pagal Eurovizijos taisykles pirmenybė suteikiama žiūrovų favoritams.

Pirmasis Eurovizijos šokių konkursas vyks Londone rugsėjo 1 dieną. Be Lietuvos, jame varžysis dar 15 Europos šalių: Austrija, Danija, Suomija, Vokietija, Airija, Nyderlandai, Portugalija, Rusija, Ispanija, Švedija, Šveicarija, Ukraina, Graikija, Lenkija ir Jungtinė Karalystė. Konkursą tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.