Tiltų gatve – kaip Gedimino prospektu

Vakar naujai grindžiamoje Tiltų gatvės atkarpoje buvo padėti pirmieji granito akmenys, uostamiestį pasiekę iš Kinijos.

Naujieji akmenys yra lygiu apdegintu paviršiumi, suapvalintais kampais.

Pasak UAB „Klaipėdos keliai” generalinio direktoriaus Juozo Rukšėno, anksčiau senamiesčio gatvės būdavo grindžiamos akmenimis skeltu viršumi. Būsimuoju grindiniu važiuosiantis transportas dėl specialaus akmenų apdirbimo kels mažesnį triukšmą, be to, ateityje, kai Tiltų gatvė automobiliams galbūt bus užverta, ja bus patogu ir vaikščioti.

„Klaipėdos keliai” jau girdėjo priekaištų dėl kiniškų akmenų. Vis dėlto, anot J. Rukšėno, būtent juos iš kelių pavyzdžių išsirinko Savivaldybės administracijos, Kultūros paveldo departamento atstovai bei projektuotojai.

Akmenis buvo galima gabenti ir iš Ukrainos, bet tenykščiai būtų atsiėję maždaug dvigubai brangiau. Kiniškųjų vieno kvadratinio metro kaina – 435 litai be PVM.

Beje, tokiais pat akmenimis, anot J. Rukšėno, grįstas ir sostinės Gedimino prospektas.

Atkarpą tarp Biržos tilto ir Turgaus gatvės išgrįsti ketinama gana greitai – po 100 kvadratinių metrų per dieną. Tačiau visos Tiltų gatvės rekonstrukcija lapkričio 20-ąją, kaip buvo numatyta, gali ir nebūti baigta.

Anot J. Rukšėno, užtrukti gali tekti dėl kai kurių papildomų darbų, pavyzdžiui, projekte nebuvo numatytas lietaus nuvedimas nuo pastatų.

Tiltų gatvės rekonstrukcija atsieis 6,7 mln. litų. Dėl to, jog anksčiau tikėtasi atkarpą nuo tilto iki Turgaus gatvės grįsti po asfaltu rastais akmenimis, o šių neradus teko vežtis iš Kinijos, anot J. Rukšėno, sąmata nepadidės. Papildomas išlaidas kompensuoja nevykdomi darbai. Pavyzdžiui, skaičiuota pergrįsti dangą nuo Turgaus gatvės iki senojo turgaus, tačiau tai prireiks daryti tik įdubusiose vietose. Naujai grindžiamoje atkarpoje nutarta nepjauti medžių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.