Giruliams – gelbėjimo stotis

Dėl Klaipėdos paplūdimių apgulties imta svarstyti galimybė pastatyti dar vieną gelbėjimo stotį.

Ją norima įkurdinti Giruliuose, kur šiemet žmonių buvo ypač daug.

Kol kas čia tėra tik gelbėjimo postai. Gelbėjimo stotys yra tik Smiltynėje ir Antrojoje Melnragėje.

Gelbėtojai nustebo pastebėję, kad užuot rinkęsi geografiškai patogiausioje vietoje esantį Pirmąjį Melnragės paplūdimį, šiemet poilsiautojai mieliau renkasi neįgaliųjų ir Girulių pliažus.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Urbonas spėjo, kad poilsiautojų srautai pasislinko šiauriau visų pirma todėl, kad Pirmojoje Melnragėje labai trūksta vietos automobiliams.

Be to, šiemet dėl bangavimo jūros dugnas ties Pirmąja Melnrage pasidarė itin žvyruotas, o dar ir gamtosaugininkai, saugodami kopas, jas aptvėrė.

Nuo noro ilsėtis I Melnragėje poilsiautojus veikiausiai atgraso ir čia viešuoju miesto transportu linksmintis suvažiuojantis įkaušęs jaunimas.

Gali būti, kad dėl šių priežasčių šiemet poilsiautojų padaugėjo ne tik Giruliuose, bet ir Smiltynėje.

V.Urbono nuomone, dėl to, kad Giruliuose ir tolimesniuose paplūdimiuose poilsiautojų labai padaugėjo, atsirado poreikis ten steigti ir gelbėjimo stotį.

Šį savo pasiūlymą viršininkas išdėstė ir vakar Antrosios Melnragės gelbėjimo stotyje viešėjusiai Klaipėdos mero pavaduotojai Juditai Simonavičiūtei.

J.Simonavičiūtė, pati šiemet labiau pamėgusi šiauriau esančius paplūdimius, pritarė, kad Giruliuose gelbėjimo stotis reikalinga. Vicemerė pastebėjo, kad šalia šiauriau esančių paplūdimių reikėtų didinti ir automobilių laikymo vietų skaičių. Be to, mąstoma, kad reikėtų įrengti gelbėjimo postą ir Karklėje.

„Jei žmonės mieliau važiuoja į tą pusę, kur ir vanduo švaresnis, ir privažiuoti patogiau, mes turime tam ir pasirengti, nes tokie dalykai, kaip stotis, atsiranda ne per vienerius metus”, – sakė vicemerė.

Mero pavaduotojai V.Urbonas užsiminė ir apie saugumo paplūdimyje problemą.

Šiuo metu Klaipėdos paplūdimius nuo Pirmosios Melnragės iki Girulių žvalgo tik po du policijos pareigūnus, kurių transporto priemonė – dviračiai.

Nidos gelbėtojai norėtų paplūdimyje įkurdinti ir policijos postą.

V.Urbonas siūlė apie tai pagalvoti ir klaipėdiečiams. Policija Klaipėdos paplūdimiuose ne tik užtikrintų viešąją tvarką, bet ir padėtų gelbėtojams drausminti įspėjimų nepaisančius poilsiautojus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.