Dar viena stambi JAV hipotekos bendrovė pradėjo bankroto procedūrą

„First Magnus Financial Corp”, viena stambiausių JAV nepriklausomų hipotekos bendrovių, antradienį pradėjo bankroto procedūrą, papildydama kreditorių, pareiškusių apie nepajėgumą dėl būsto rinkoje kilusių problemų ir JAV kreditų rinkos krizės, gretas.

Kompanija pradėjo bankroto procedūrą praėjus savaitei po to, kai nutraukė hipotekinių paskolų finansavimą ir paraiškų joms išduoti priėmimą. Kompanijai teko atleisti apie 6 tūkst. darbuotojų ir palikti vien 60 žmonių.

„Mus liūdina, kad „First Magnus” atsidūrė tokioje situacijoje dėl netikėtos didžiulės likvidumo krizės antrinėje hipotekos rinkoje”, – teigia kompanijos vadovas Dž. S. Džagis (G.S. Jaggi).

„First Magnus” dokumentuose pažymima, kad, gegužės 31 d. duomenimis, jos aktyvus sudarė 942,1 mln., o pasyvus – 812,5 mln. JAV dolerių. Kompanija taip pat pranešė, jog jos kreditorių skaičius siekia iki 50 tūkstančių.

„First Magnus” pirmąjį 2007 m. pusmetį buvo 16-oji tarp didžiausių hipotekos bendrovių Jungtinėse Valstijose, ji išdavė hipotekinių paskolų už 17,1 mlrd. JAV dolerių. Bendrovė buvo įkurta 1996 m. ir turėjo atstovybes visose 50 šalies valstijų.

Dabar „First Magnus” praneša ketinanti nutraukti veiklą.

Per pastaruosius mėnesius dešimtys hipotekos kompanijų nutraukė verslą dėl išaugusių pradelstų mokėjimų, padidėjusių paskolos palūkanų ir sumažėjusių būsto kainų. Kreditų rinka išgyvena krizę, o jos dalyviai netenka lėšų.

Rugpjūčio pradžioje nepriklausoma hipotekos kompanija „American Home Mortgage Investment Corp” pradėjo bankroto procedūrą ir paskelbė nutraukianti veiklą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.