Skubiai pastatytą parlamento rūmų pastatą jau reikia lopyti

Rudenį į Seimo rūmus susirinksiantys parlamentarai gali patirti naujakurių, įsikeliančių į skubiai ir dėl to dažnai nekokybiškai statomus namus, dalią.

Nors keliasdešimt milijonų litų iš mokesčių mokėtojų kišenės prarijusios naujosios Seimo posėdžių salės pastatas dar nepradėtas eksploatuoti, per jo stogą jau sunkiasi vanduo.

Vaizdą, kaip per naujojo pastato konferencijų salės lubas ant naujutėlaičių baldų krinta lašai, antradienį užfiksavo „Lietuvos rytas”.

Trečiadienį naujo statinio būklę pradės tikrinti speciali komisija, turėsianti įvertinti, ar pastatas pastatytas kokybiškai ir yra tinkamas naudoti.

Tačiau Seimo Bendrųjų reikalų departamento direktorius Antanas Dimaitis nenorėjo pripažinti, kad komisijos apsilankymo išvakarėse užklupo rūpesčiai. Nekalbus buvo ir jam pavaldus statybos ir remonto priežiūros grupės vyresnysis specialistas Algirdas Tarulis. Vėliau jis vis dėlto prasitarė, kad sunkėsi kondensatas.

Seimo rūmuose lankęsis architektas V.Nasvytis taip pat kaltino užsikimšusius kondicionieriaus vamzdelius.

Problemų kilo ne tik Seimo posėdžių salės pastate. Neseniai buvo keičiami ir šalia parlamento rūmų esantį memorialą Sausio 13-osios įvykiams atminti gaubiančios konstrukcijos stiklai. Jie ėmė skilinėti.

„Stiklo įtrūkių gali atsirasti dėl vidinių įtempimų. Tai – natūralus statybų procesas”, – aiškino A.Dimaitis.

Seimo kanceliarijos atstovai kol kas neatskleidžia, kiek gali kainuoti ši statyba. Teigiama, kad suma galutinai paaiškės tik ateityje. Dabar tiesiog apmokamos rangovų kas mėnesį atsiunčiamos sąskaitos. Įmanoma paklaida – 10 milijonų litų.

Galutinė statybų kaina svyruoja nuo 50 mln. iki 60 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma .

1 atsiliepimas į "Skubiai pastatytą parlamento rūmų pastatą jau reikia lopyti"

  1. pilietis

    stai kur moka taupyti pinigus Tautos isrinktieji, ar negeda jiems…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.