Šiauliuose vėl atidaromas automobilių turgus

Daugiau nei septynerių metų pertraukos Šiauliuose vėl atidaromas automobilių turgus. Tikimasi, kad savaitgalį į turgų susirinks maždaug pusšimtis prekeivių. Turgaus vadovas tikisi, kad didžiausiu automobilių turgumi Šiaurės Lietuvoje tapusi vieta trauks pirkėjus.

„Labai geros perspektyvos. Kiek tenka bendrauti su verslininkais, vežėjais, prekeiviais – visi palaiko ir labai maža dalis, kuri pesimistiškai nusiteikus”, – LTV naujienų tarnybai sakė Pabalių turgaus direktorius.Žydrūnas Augustinas.

Šiaulių turgui teks atlaikyti nemažą konkurenciją – Lietuvoje veikia keletas didelių naudotų mašinų prekyviečių.

Vieno didžiausių Europoje – Kauno – automobilių turgaus atstovai sako nebiją Šiaulių konkurencijos ir ne tik dėl geografinio atstumo – būtina turėti ir savo klientūrą.

„Pastaruoju metu labai daug investuojame, plečiamės, nes nebetelpame, automobilių pilna, tenka įsigyti naujų teritorijų, jas įsisavinti”, – pasakojo bendrovės „Varanas” direktorius Valentinas Naujanis.

Nenaujų automobilių pardavėjai sako, kad steigiantis naujiems turgums išloš pirkėjai, kurie turės didesnį pasirinkimą. O kurios iš pačių prekyviečių išgyvens – sureguliuos rinka.

Automobilių pardavėjai pabrėžia, kad šis verslas, nors ir pelningas, – labai permainingas.

Pavyzdžiui, Marijampolės turguje, sugriežtinus vizų režimą Rusijos piliečiams, ėmė stigti klientų. Šiaulių prekybos aikštelė esą galėtų pretenduoti į pirkėjus iš Latvijos.

„Kurios nereikalingos, tos savaime numirs ir nereikia to reguliuoti, kaip dabar yra bandoma daryti. Tai tik iškreips rinką. Ateis laikas, atsiras savas klientas naujam automobiliui, senam automobiliui”, – sakė Nenaujų automobilių pardavėjų asociacijos vadovas Gintas Braždis.

Naudotos mašinos Lietuvoje išlieka populiariausios – sudaro 90 proc. visų šiemet įregistruotų lengvųjų automobilių, tačiau, anot statistikos, daugėja ir naujų automobilių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

4 atsiliepimai į "Šiauliuose vėl atidaromas automobilių turgus"

  1. Geras

    Oho „Tikimasi, kad savaitgalį į turgų susirinks maždaug pusšimtis prekeivių.” Pasirinkimas NEREALUS! Tikrai taps populiariausiu turgum Lietuvoj.

  2. gerai

    rerai gerai katik tokiu turgu daugiau butu!!

  3. saulius

    va siandien buvau ir ne vienos masinos nepastebejau, kau jums tos 50 masinikiu?

  4. hi

    kol zydras dirbs turgaus diriku, nieko gero nelaukime! 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.