Už pergalę – savaitgalis Nidoje

Nidoje pirmą kartą buvo surengtas paplūdimio tinklinio turnyras, kurio pagrindiniu prizu buvo… savaitgalio atostogos viename Nidos viešbučių.

Turnyro iniciatoriai ir rengėjai – Nidoje veikiančios radijo stoties „Neringa FM” komanda „Klaipėdai” sakė turėjusi norą paskatinti žmones aktyviai leisti laiką Nidos paplūdimy, o ne tik gulėti prieš saulę ir maudytis.

„Į šį Lietuvos kampelį ilsėtis atvyksta daugiausiai jaunesnio amžiaus lietuviai, kuriems čia labai trūksta aktyvaus poilsio”, – yra įsitikinęs vienas iš sporto šventės sumanytojų Linas Ramanauskas.

Šiuo tikslu surengtas turnyras buvo mėgėjiškas, orientuotas ne tik į profesionalus. Jo taisykles rengėjai taip pat pakoregavo siekdami kuo daugiau žmonių įtraukti į varžybas. Nebuvo jokio startinio mokesčio, dalyvauti galėjo visi norintys. Buvo leista žaisti keturiems prieš keturis ir būtinai viena komandos dalyvė turėjo būti mergina. Tai, pasak organizatorių, varžyboms suteikė kitokio – moteriško žavesio.

Dvi dienas vykusiose varžybose rungtyniavo 15 komandų, iš jų keturios nidiškių ir šešios klaipėdiečių. Jauniausiam dalyviui buvo 10 metų, o vyriausieji buvo tinklinio sporto senjorai, į turnyrą atvykę specialiai iš Vilniaus.

Varžybas susirinko stebėti arti pusės tūkstančio sirgalių. Po varžybų jie kartu su dalyviais iki paryčių linksminosi paplūdimio kavinėje „X-pro”, kur dideliame ekrane buvo rodomos varžybų nuotraukos, vyko šokiai.

Pirmojo paplūdimio tinklinio nugalėtojais tapo rėmėjų komanda, pasivadinusi „X”.

Pagrindinius prizus įsteigę viešbučiai „Nidus” ir „Jūratė” kiekvienam nugalėtojui suteikė galimybę pailsėti vieną pasirinktą savaitgalį Nidoje (nuo rugsėjo iki Naujųjų metų) kartu su lydinčiu asmeniu.

Šis prizas turėjo kitą užslėptą mintį – įrodyti lietuviams, jog Neringa yra patraukli ne tik vasarą, bet ir kitais metų laikais. Radijo stoties „Neringa FM” komanda jau galvoja ne tik apie kitą paplūdimio tinklinio turnyrą, bet ir apie masinę sporto šventę Nidoje žiemą, kai užšąla Kuršių marios.

L.Ramanauskas pasidžiaugė, kad jaunimo idėjai surengti varžybas entuziastingai pritarė Nidos verslininkai, Gelbėjimo stoties darbuotojai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.