Jūrininkai nežino, ką gabena

Dar vienas Lietuvos jūrininkas užsienyje pateko į kalėjimą, įtarus, kad jis gabeno narkotikus.

Graikijos teismas iki rugsėjo 1 dienos pratęsė trijų įgulos narių iš Panamos refrižeratorinio laivo „Coral Sea”, tarp kurių buvo ir vyresnysis kapitono padėjėjas klaipėdietis Konstantinas Metelevas, sulaikymo terminą. Įtariama, kad įgula gabeno 58 kilogramus kokaino.

Motorlaivis „Coral Sea”, iš Ekvadoro plukdęs bananų krovinį, birželio viduryje buvo areštuotas Aigijono uoste Graikijoje, kai per apžiūrą jame buvo aptiktos dvi dėžės su kokainu.

Tuo metu krantinėje buvę kapitonas, 58 metų Kroatijos pilietis, 46 metų jo padėjėjas K.Metelevas ir bocmanas filipinietis buvo nuvesti į vietos kalėjimą.

Kaip informavo Lietuvos užsienio reikalų ministerija, visi trys neigė turėję ką nors bendra su kontrabandiniu kroviniu. Jie tvirtino, kad ankstesniame uoste, į kurį buvo atplaukę, kruopščiai laivą apžiūrėję muitininkai nieko įtartino neaptiko.

Laivo savininkė, kompanija „Eguador Line”, suimtųjų giminaičiams, taip pat ir K.Metelevo žmonai Natalijai, sumokėjo už kelionę į Graikiją ir apgyvendinimą. Jiems leido jūrininkus aplankyti Atėnų kalėjime.

Pastaraisiais metais tai jau trečias atvejis, kai Lietuvos jūrininkai sulaikomi dėl kaltinimų gabenus narkotikus. Ispanijos kalėjime beveik trejus metus teismo laukia kapitono antrasis padėjėjas Igoris Petrovas. Jam ir kitiems 8 Panamos laivo „Ivy I” įgulos nariams inkriminuojamas stambios kokaino partijos gabenimas. Visą tą laiką jūrininkas tvirtina apie kontrabandą neįtaręs tol, kol triume ją aptiko ispanų policija.

Dar šeši Lietuvos jūrininkai, dirbę Vokietijos laivo „Sund Wind I” įguloje, nuo 2006 metų lapkričio kamuojasi Prancūzijos kalėjimuose. Atplaukus į Bulonės uostą, muitininkai laive aptiko 4 tonas hašišo. Pagal šios šalies įstatymus ikiteisminis tyrimas gali trukti iki vienerių metų.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje sakė, jog dar nežinoma tiksli šešių jūrininkų teismo proceso Prancūzijoje ir vieno Ispanijoje pradžia. Jiems leidžia palaikyti ryšius su artimaisiais. Tačiau 29 metų Aleksandro Lobanevo tėvai nesiryžta jam pranešti apie sūnaus Juros mirtį. Berniukas beveik prieš mėnesį žuvo baisioje automobilio avarijoje, nusinešusioje šešių žmonių gyvybes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.