Uraganas „Dinas“ Lietuvos laivų nepalies

Karibų jūroje siautėjantis uraganas „Dinas” aplenks aštuonis šiame rajone esančius Lietuvos laivus.

Arčiausiai vakar Meksikos Karibų pakrantę užklupusio uragano buvo Lietuvos jūrų laivininkystės laivas „Clipper Falcon”. Jis iš vieno Meksikos uosto plaukė į kitą. Kompanijos generalinis direktorius Vytautas Vismantas sakė, kad ir šis laivas laikosi saugiu atstumu nuo stichijos.

„Mes nuolat stebime uragano kelią, atsižvelgiame į galimus jo krypties pasikeitimus ir palaikome ryšį su visais šešiais Karibų baseine dirbančiais laivais. Nenorime, kad pasikartotų situacija, kurioje per pernykštį uraganą „Katrina” atsidūrė motorlaivis „Audrė”, – sakė V.Vismantas.

Be „Clipper Falcon”, šiame rajone arba netoli jo yra laivininkystės laivai „Asta”, „Audrė”, „Staris”, „Algirdas” ir „Kapitonas Serafinas”.

Netoli uragano slinkimo kelio plaukia ir transportiniai refrižeratoriai „Ignalina” bei „Andromeda”, kurie priklauso „Limarko” grupei.

Pasak kompanijos viceprezidento Stepono Ranonio, stichija jiems taip pat nekelia grėsmės – laivai nuo jos nutolę saugiu atstumu.

Uraganas „Dinas” pamažu rimsta. Nuo aukščiausios – penktos pavojingumo kategorijos, kai vėjo stiprumas siekė 256 km per valandą, vakar jis nurimo iki antros kategorijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.