Elektros jungties su Švedija galimybių studija bus baigta lapkritį

Lietuvos ir Švedijos elektros jungties Baltijos jūros dugnu galimybių studija bus parengta ir pateikta lapkričio pradžioje, tikina ūkio ministras Vytas Navickas.

Elektros tilto tarp Lietuvos ir Švedijos statybos projekto galimybių studija turėjo būti baigta rugpjūčio pabaigoje, tačiau ji, anot ministro, vėluoja dėl objektyvių priežasčių.

„Atsižvelgiant į tai, kad patvirtinus Nacionalinę energetikos strategiją buvo numatytos tam tikros nuostatos, pagal kurias Lietuvos energetikos sistemą reikės integruoti į europinę sistemą, taip pat nutarta statyti atominę elektrinę, abi šalys, kurios vykdo projektą – „Lietuvos energija” ir Švedijos energetikos bendrovė – nutarė pakoreguoti beveik jau parengtą studiją ir ją pateikti iki lapkričio pradžios”, – sakė ūkio ministras po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkum. Anot V. Navicko, projektas, kurio vertė siekia 480 mln. eurų, bus atsiperkantis – jam nereikės jokių subsidijų. Jungtis su Švedija, kurios galia sieks 1000 megavatų, turėtų pradėti veikti 2012 metais.

Prezidentas V. Adamkus yra įsitikinęs, kad planuojant statyti modernią Ignalinos atominę elektrinę Lietuvai elektros jungtis su Švedija yra būtina. Valstybės vadovas tikisi, jog galimybių studija bus užbaigta laiku ir šio projekto įgyvendinimas nebus vilkinamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.