Lenkija atmetė ES reikalavimus sumažinti Gdansko laivų statyklos pajėgumus

Lenkija pirmadienį atmetė Europos Komisijos reikalavimą sumažinti Gdansko laivų statyklos pajėgumus, praneša „EUbusiness”.

Liepos 20 dieną Komisija davė Lenkijai laiko iki rugpjūčio 21 dienos pristatyti Gdansko laivų statyklos restruktūrizavimo planą, priešingu atveju su sunkumais susiduriančiai įmonei gali tekti grąžinti jai skirtą valstybės paramą.

Tačiau prieš pat pasibaigiant numatytam terminui Varšuva Europos Komisijai atsiuntė 200 puslapių dokumentą, kuriame pabrėžiamas noras Gdanske išsaugoti dvi statyklas, o ne vieną, kaip to reikalavo Briuselis.

„Jei patenkintume Europos Komisijos reikalavimą išsaugoti ne dvi, bet vieną iš trijų statyklų, 2010 metais turėtume ne laivų statyklą, o tik nedidelę bendrovę”, – teigė ūkio ministro pavaduotojas Pavelas Ponciliušas (Pawel Poncyliusz), pranešė naujienų agentūra PAP.

Gdansko statykla lenkams itin svarbi istoriškai, gamykloje prasidėjo judėjimas „Solidarumas”.

2002 metais su sunkumais susiduriančios Baltijos jūros pakrantės laivų statyklos Gdanske, Gdynėje ir Ščecine iš viso sulaukė mažiausiai 1,3 mlrd. eurų paramos.

Europos Sąjungos valstybės paramos taisyklės reikalauja, jog parama būtų grindžiama radikaliais restruktūrizavimo planais, kurie privalo būti finansuojami ne tik valstybės subsidijomis, bet ir privačiu kapitalu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.