„Geotermos” likimas dar neaiškus

Ūkio ministro sudaryta darbo grupė, turėjusi iki vakar dienos išdėstyti pasiūlymus, kaip gelbėti prie bankroto ribos atsidūrusią Klaipėdos geoterminę jėgainę (UAB „Geoterma”), taip ir nesusirinko.

Visgi grupę turėjęs sudaryti Ūkio ministerijos Energetikos departamento direktorius Algimantas Zaremba tvirtina, kad tam tikri sprendimai šią savaitę bus priimti.

„Antradienį pas ministrą vyks pasitarimas dėl „Geotermos”. Manau, kad jau šią savaitę kristalizuosis tam tikri sprendimai ir pasiūlymai. Jie bus perduoti Vyriausybės strateginio planavimo komitetui”, – sakė A. Zaremba.

Prieš beveik porą savaičių, kai „Geotermoje” lankėsi ir situacija jėgainėje pasipiktino šalies prezidentas Valdas Adamkus, A. Zaremba teigė, jog bene vienintelis būdas pagelbėti jėgainei yra jos įstatinio kapitalo didinimas.

„Vakarų ekspresas” jau ne kartą rašė apie tragišką vienintelės Baltijos šalyse geoterminės jėgainės, į kurią investuota 74 mln. litų, situaciją. Dėl gedimo geoterminėje kilpoje gamybos nevykdančią „Geotermą” šiuo metu slegia 2 mln. litų viršijančios skolos. Būtinam įrengimų remontui reikia 8 mln. litų. Įmonė taip pat jau kelis kartus nesumokėjo įmokų Turto bankui, kuris administruoja jėgainei statyti suteiktą Pasaulio banko paskolą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.