Trys girti „ereliai” sustabdė laivybą

Vakar, apie 16 val., uosto akvatorijoje, pačiame laivybos kanalo viduryje, priešais naująją perkėlą pastebėti trys vyriškiai, sumanę iš Klaipėdos nuplaukti į Smiltynę savo jėgomis. Sėkmingai surengus gelbėjimo operaciją, „drąsuoliai” perduoti uosto policijai.

Kelto „Neringa” kapitonas Aleksandras Abramovas sakė, jog tris žmones keltų judėjimo juostoje pastebėjo jo įgula. Apie tai pranešta visoms tarnyboms. Tačiau stebint plaukikus po kelių minučių pasirodė, kad jie pradėjo skęsti, todėl teko priimti sprendimą patiems pradėti gelbėjimo operaciją.

Pasak kapitono, keltas „Neringa” iš Klaipėdos į Smiltynę plaukė pilnas ir žmonių, ir transporto priemonių, tačiau jokių pretenzijų dėl nukrypimo nuo kurso esą negauta.

Smiltynės pusėje buvęs keltas „Baltija” pridengė vandenyje esančius vyrus nuo srovės ir vėjo. A. Abramovo teigimu, „Neringai” priplaukus prie skęstančiųjų, buvo išmesti gelbėjimosi ratai. Tačiau vienas, kuris, kapitono manymu, buvęs „silpniausias”, nustūmė ratą į šalį, pagalbos atsisakė ir nuplaukė nuo kelto. Kitus du „Neringos” įgula vis dėlto ištraukė.

Pagalbos atsisakiusįjį trečiąjį „drąsuolį” ištraukį į įvykio vietą atplaukęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos kateris „Žaibas”. Jo kapitono padėjėjas Darius Spyčius pasakojo, jog iki 35 metų amžiaus vyriškis buvo neblaivus ir ne itin mandagus.

Visi vakar iš akvatorijos ištrauktieji – klaipėdiečiai nuo 20 iki 40 metų amžiaus. Jie pristatyti į Klaipėdos jūrų uosto policijos skyrių. Ten jiems nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Pasak policijos pareigūnų, su jais susišnekėti buvę sunku.

AB „Smiltynės perkėla” direktorius Algirdas Žukauskas vakar buvo pasipiktinęs tokiu neatsakingu suaugusių vyrų poelgiu. Bendrovės keltams teko nukrypti nuo kurso, nutraukti darbą. Kita vertus, bendrovės vadovas pasidžiaugė, kad nauji keltai yra manevringi, kad jų įgulos dirba operatyviai ir gali ateiti į pagalbą žmonėms ir tokiu atveju. Jo manymu, dirbant senaisiais keltais to padaryti nebūtų pavykę.

Uosto direkcijos Uosto priežiūros ir gelbėjimo tarnybos viršininkas Arvydas Narmontas dienraščiui teigė, kad taip pasismaginti sugalvojusiems vyrukams teks atsakyti už uosto taisyklių pažeidimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.