Dėl uragano naftos gavyba Meksikos įlankoje tikriausiai sumažės

Meksikos valstybinė naftos bendrovė „Petroleos Mexicanos” (Pemex) dėl artėjančio uragano „Dynas ” (Dean) pradėjo daugiau kaip 13 tūkst. darbuotojų evakuaciją iš naftos platformų Meksikos įlankoje. Dėl to, prognozuojama, naftos gavyba turėtų sumažėti.

„Pemex”, išgaunanti apie 70 proc. naftos šelfe ir esanti svarbi tiekėja Jungtinėms Valstijoms, rugpjūčio 20 d. ketina įvertinti, kokiu mastu gali sumažėti naftos gavyba.

Anksčiau apie personalo evakuaciją iš naftos platformų Meksikos įlankoje dėl artėjančio uragano ir dėl gavybos sumažėjimo pranešė amerikiečių naftos gavybos kompanijos „Exxon Mobil”, „Royal Dutch/Shell” ir „ConocoPhillips”. JAV naudingųjų iškasenų valdymo tarnyba pranešė, kad naftos gavyba Meksikos įlankoje, siekianti 1,3 mln. barelių per parą, buvo sumažinta 10,3 tūkst. barelių.

Dujų gavyba, kuri siekia 7,7 mlrd. kubinių metrų per parą, buvo sumažinta 16 mln. kubinių metrų.

Uraganas „Dynas” jau sunaikino bananų derlių dviejose Karibų jūros salose – Martinike ir Gvatelupoje. Šiuo metu „Dynas” yra „itin pavojingas” ketvirtos kategorijos uraganas ir potencialiai prie Meksikos Jukatano pusiasalio gali sustiprėti iki katastrofinės aukščiausios penktosios kategorijos, pranešė JAV nacionalinis uraganų centras. Vėjo gūsių greitis siekia 240 km per valandą.

Jamaikos vyriausybė 48 valandoms paskelbė komendanto valandą, o energetikos įmonės nutraukė elektros tiekimą.

Be to, prognozuojama, kad stichija užgrius ir Jukatano pusiasalį, Dominikos Respubliką ir Haitį.

Negalutiniais duomenimis, dėl uragano „Dynas” jau žuvo keturi žmonės Karibų baseino salose. Martiniko saloje nuo širdies priepuolio, sukelto išgąsčio, mirė 90 metų vyras. Sent Liusijos saloje nuskendo 56 metų vyras, mėginęs ištempti iš upės sūkurių karvę. Dominikoje nuošliauža, sukelta liūčių, užgriuvo gyvenamąjį namą, kuriame buvo moteris ir jos 7-metis sūnus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.