Lietuva turės policijos atašė Airijoje

Lenkijoje nebeliks Lietuvos policijos atašė, tuo tarpu Airijoje tokio pareigūno prireikė.
Lietuvos policijos atašė Lenkijoje paskirtas 2003 metais. Pasibaigus trejų metų kadencijai buvo įvertintas tokių pareigų poreikis ir nuspręsta, kad esant sklandžiam Lietuvos ir Lenkijos teisėsaugos institucijų bendradarbiavimui policijos atašė nėra reikalingas.

Tuo metu Airijoje gyvenančių lietuvių nusikalstamumas bei kiti teisės pažeidimai kelia nerimą ne tik šio šalies piliečiams, bet ir Airijos lietuvių bendruomenei.

2006 metų gegužės mėnesį Lietuvos ambasada Airijoje kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją bei Lietuvos policijos generalinį komisarą Vytautą Grigaravičių dėl Airijoje gyvenančių lietuvių nusikalstamumo, taip pat jų patiriamos žalos.

Panašus kreipimasis buvo gautas ir iš Airijos lietuvių bendruomenės – jame prašoma suaktyvinti Lietuvos ir Airijos teisėsaugos institucijų bendradarbiavimą bei apsvarstyti galimybę dėl Lietuvos policijos atašė Airijoje paskyrimo.

Airijos statistikos tarnybos 2006 metų gyventojų surašymo duomenimis, šalyje gyvena 24,6 tūkst. lietuvių, nors neoficialiai manoma, kad jų yra apie 120 tūkstančių.

Surašymo duomenimis, išeiviai iš Lietuvos Airijoje sudaro 6 proc. šioje šalyje gyvenančių užsieniečių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.