Vatikanas planuoja steigti nuosavą aviacijos kompaniją

Vatikanas planuoja steigti nuosavą aviacijos bendrovę. Miesto valstybės teritorijoje, kurios bendras plotas siekia 44 ha, jau yra mažytė geležinkelio stotis, iš kur traukiniai anksčiau reguliariai kursavo iki pontifikų vasaros rezidencijos Kastel Gandolfe. Už Vatikano sienų yra malūnsparnio aikštelė. Pats Romos popiežius paprastai keliauja specialiu oro linijų „Alitalia” lėktuvu.

Šį mėnesį Vatikanas rengia pirmąjį užsakomąjį skrydį maldininkams maršrutu Roma-Lurdas (Prancūzija), skirtu 150 metų dievo Motinos apsireiškimo jubiliejui. Vėliau planuojami skrydžiai prie Mergelės Marijos bazilikos Fatimoje (Portugalija) ir prie Gvadelupės Marijos bažnyčios Meksikoje. Vatikano administracija jau pasirašė atitinkamą sutartį su Italijos oro bendrove „Mistral”, praneša Italijos laikraštis „La Reppublica”.

„Nauja iniciatyva siekiama patenkinti vis augančią maldininkų, keliaujančių aplankyti šventųjų vietų, paklausą”, – pareiškė Vatikano atstovas. Kaip pranešama, keleiviai galės naudotis ne tik paprastų palydovų, bet ir specialių gidų paslaugomis. Pirmuoju reisu skris ir 80-metis kardinolas italas Kamilas Ruinis (Camillo Ruini), buvęs Vyskupų Konferencijos pirmininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

1 atsiliepimas į "Vatikanas planuoja steigti nuosavą aviacijos kompaniją"

  1. Tikinti i Dieva

    Idomu kas raso si pranesima? Jis jau buvo internete pries tris dienas. Buvo parasyti du labai teisingi komentarai apie Vatikano ir kunigu nesikaltimus, ju melagystes, vaiku tvirkinima ir visa baznycios istorija. Kodel tie komentarai negrazinti su pranesimu apie nauja Vatekano suplanuota pasipinigavima???
    JIe renka, ima is zmoniu pinigus ir kam?? Vien tik LosAngel mieste kunigu nuskriaustiems/ istvirkintiems vaikams turi ismoketi 60 BILIJONU doleriu, o kur kiti miestai. kur kitos vietoves???
    Laikas Vatekanui baigti tas melagystes apie Kristaus gyvenima, gi jis turejo zmona Magdalena ir vaikus, Marija irgi nepagimde is sventos dvasios, gi salia jos buvo Juozapas. KAM TAS LELAS ????? PAGALIAU NESTOKITE MULKINTI ZMONEMS AKIS.
    Jeigu isdristi rasyti toki pranesima apie Vatikana , tai turek drasos ir pasirasyti.t

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.