Didinamas „Lietuvos geležinkelių” įstatinis kapitalas

Susisiekimo ministerija siūlo Vyriausybei akcinės bendrovės „Lietuvos geležinkeliai” įstatinį kapitalą padidinti 55,9 mln. litų – suma, kuri IX geležinkelių transporto koridoriaus infrastruktūros atnaujinimui 2006 metais buvo skirta iš valstybės biudžeto ir Europos Sąjungos fondų.

Tiek įstatinis kapitalas didinamas išleidžiant 55 587 paprastąsias vardines akcijas, kurių kiekviena – 1 tūkst. litų nominalios vertės, o bendra nominali vertė 55,6 mln. litų. Akcijų emisijos kaina lygi jų nominaliai vertei. Visos išleistos naujos akcijos bus perduodamos valstybei.

Susisiekimo ministerijos Vyriausybei teikiamame šios bendrovės įstatinio kapitalo didinimo projekte paaiškinama, kad daugiau kaip 14 mln. litų buvo panaudota IXB ir IXD transporto koridorių telekomunikacijoms, elektros tiekimo sistemoms ir signalizacijai modernizuoti.

Daugiau kaip 11 mln. litų išleista IX Kretos koridoriaus tiltams rekonstruoti, per 4 mln. panaudoti Vilniaus geležinkelio stoties centrinei požeminei pėsčiųjų perėjai modernizuoti, beveik 13 mln. litų buvo skirta Kauno geležinkelio stoties keleivių rūmams ir požeminei pėsčiųjų perėjai rekonstruoti bei elektros pastotei statyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.