Pagalbos nesulaukęs vairuotojas gali būti nubaustas

Į avariją patekęs Klaipėdos rajono gyventojas nesulaukė nei medikų, nei policijos pagalbos. Negana to, jis pareigūnų buvo apkaltintas pabėgimu iš įvykio vietos, tad jam gresia nemalonumai.

Ši istorija įvyko rugpjūčio 10-osios naktį. Apie 1 val. kelyje nuo Edriejavo Veiviržėnų link 22 metų Šukaičių kaimo gyventojas Mantas Vaitiekūnas lyjant nesuvaldė nuosavo „Volkswagen Golf” ir posūkyje ties Rudgalviais nulėkė į griovį.

Anot M. Vaitiekūno, atgavęs sąmonę, jis paskambino policijai ir medikams. „Labai skaudėjo krūtinę, todėl pagalvojau, jog lūžo šonkauliai”, – pasakojo vairuotojas.

Laikas bėgo, tačiau nei greitosios medicinos pagalbos komanda, nei policininkai įvykio vietoje nepasirodė. Po dviejų skambučių policijai bei trijų medikams, vaikinas kreipėsi pagalbos į draugą.

„Jei griovys nebūtų buvęs toks status, gal ir pats būčiau išvažiavęs. Mašina tikrai nebuvo stipriai apgadinta. Paskambinau draugui ir jis motociklu parvežė mane į namus”, – tikino M. Vaitiekūnas.

Tą pačią dieną vaikino namuose pasirodė Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai. Jie pareiškė, kad M. Vaitiekūnas pabėgo iš avarijos vietos ir už tai jam surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą.

„Policininkai pasakė, kad teks atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu arba sumokėti 3-4 tūkstančių litų baudą”, – sakė uostamiestyje barmenu dirbantis M. Vaitiekūnas.

Klaipėdos rajono PK Viešosios policijos Viešosios tvarkos skyriaus Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio viršininkas Kęstutis Vitkauskas negalėjo pasakyti, ar po avarijos minėtas vairuotojas tikrai skambino į policiją.

„Aš ne telefonistė, kad tai žinočiau. Surašytas protokolas – dar ne kaltinimai. Kai byloje bus priimtas sprendimas, tada ir bus viskas aišku. Jei nepatiks, jį galima apskųsti teismui. Keisčiausia, kad besiskundžiantis žmogus nuskubėjo ne į ligoninę, o į namus”, – stebėjosi K. Vitkauskas.

Anot viršininko, nėra įrodymų, kad M. Vaitiekūnas nepabėgo iš avarijos vietos.

Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centro Greitosios medicininės pagalbos skyriaus vyresnioji slaugytoja Genovaitė Kubilienė tikino pranešimą apie minėtą avariją gavusi iš uostamiesčio kolegų.

„Į Klaipėdos greitąją paskambinę asmenys nesugebėjo pasakyti, kur tiksliai yra. Mes nuvažiavome į dvi nurodytas vietas ir nieko neradome. Policija taip pat važiavo, tačiau irgi nieko nerado. Vėliau paaiškėjo, kad avarija įvyko gerokai toliau nuo tų vietų, kurios mums nurodytos”, – sakė G. Kubilienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.